Ana sayfa Dizi Haberleri Sipahi dizisinde beklenti büyük, reyting düşük bir de Özge Gürel eleştirisi var!

Sipahi dizisinde beklenti büyük, reyting düşük bir de Özge Gürel eleştirisi var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Özge Gürel, Kaan Yıldırım ve Kerem Alışık başrolde. Show TV ekranında pazartesi akşamları yayınlanmakta olan Sipahi dizisinin 4 bölümü izleyicilerle buluştu. Hedef, 3 sezondur devam eden ve çok iyi reytingler alabilen Teşkilat dizisinin yakaladığı başarıyı elde etmekti.

Ancak Sipahi dizisinin yaratıcılarının bu hedefi şimdilik gerçekleşmemiş gibi görünüyor. Hatta Teşkilat gibi çok etkili bir aksiyon dizisinin geldiği noktaya Sipahi’nin ulaşması için çok daha fazla şey yapmak şart.

Kaan Yıldırım ve Özge Gürel gibi iki etkili başrol oyuncusu ile güzel bir imaj sergilense bile hikaye ve onun sunumu kadar, izleyicilerin senaryoyu merak etmesi de şart.

Birçok izleyiciye göre Sipahi projesi, Teşkilat dizisini kopyalayan bir yapım olarak bahsediliyor. Tabii ki emek verenlere haksızlık yapmamak gerekir ama izleyicilerin bu hissiyatı derinden yaşamasının da nedenleri yok değil.

Diziyi izleyenler çok karmaşık buluyor ve akıllarının karıştığını belirtiyor. Yani kurulan düzen güzel görünse de hikaye izleyiciyi o kadar da etkilemedi.

Sipahi dizisinde beklenti büyük, reyting düşük bir de Özge Gürel eleştirisi var! 8

Özge Gürel’i ilk kez aksiyon dizisinde gören hayranları bundan memnun olsa da, Canan karakterine yönelik sosyal medyada eleştiriler de çoğalıyor. Özge Gürel gibi yurt dışında da çok geniş hayran kitlesi olan bir ismin başrolde yer alması dahi Sipahi dizisini kurtarmaya yetmedi.

Ortalamanın altında gelen reytingler ile birlikte işlerin pek de iyi gitmediği ortada. Yapım ekibinde aranan suçlu bulundu. Yönetmen değişikliği ile dizide başarısızlığın hesabı kesildi. Yönetmen Hakan İnan gitti ve yerine Payitaht Abdülhamid ile Barbaroslar Akdeniz’ın Kılıcı gibi aksiyon dizilerinde başarısını kanıtlayan Doğan Ümit Karaca geldi.

Yönetmen değişikliğinin diziye ne kadar etki edeceği önümüzdeki bölümlerde ortaya çıkacak. Ancak izleyicilere göre sorun senaryoda yatıyor.

Bazı dizi hayranları senaryoyu çok iyi buluyor ve her karakterin hikayesinin derin olduğuna dikkat çeken paylaşımlar yapıyor. Ancak bazı dizi hayranları ise kafalarının karıştığını ve diziyi takip etmekte zorlandıklarını belirten mesajlar paylaşıyor.

Sipahi dizisinde beklenti büyük, reyting düşük bir de Özge Gürel eleştirisi var! 9

Özge Gürel’in dizideki bazı mimik ve hareketlerinin aksiyon hikayesine gitmediği, kendisini romantik komedi dizisindeymiş gibi rol yaptığı düşüncesinde olanlar da var.

Sonuç olarak Sipahi dizisi için verilen emekler büyük, hedef de büyük. Ancak elde edilen reyting sonuçları tatmin edici değil. Yönetmen değişikliğinin diziye yapacağı katkı sınırlı olacaktır ancak kabul etmek gerekir ki, Teşkilat dizisini kopyaladığı eleştirileri diziye en büyük zararı veren nokta oldu.