Ana sayfa Dizi Haberleri Son Yaz final reytingleri Fox TV’nin haksız olmadığını ortaya koydu

Son Yaz final reytingleri Fox TV’nin haksız olmadığını ortaya koydu

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Son Yaz dizisi Fox TV ekranında son kez izleyicilerle buluştu. 16 Ekim Cumartesi akşamı yayınlanan 26. bölüm ile birlikte dizinin ekran ömrü tamamlandı. Alperen Duymaz, Ali Atay ve Hafsanur Sancaktutan’ın başrollerinde yer aldığı hikayenin yarıda kalması izleyicileri en çok üzen konu oldu.

Önceki hafta dizi için final kararı alındı ve bu da sosyal medya üzerinden duyuruldu. Ancak izleyiciler çok yoğun bir şekilde Fox TV’ye itirazlarda bulundu. Sosyal medyada kampanyalar düzenlendi, binlerce tweet atıldı. Hatta change.org sitesinde bir imza kampanyası dahi başlatıldı.

Diziyi sevenler çok büyük bir çaba sergiledi. Fakat Fox TV, final kararından geri adım atmadı. Son Yaz dizisi son kez yayınlandı ve artık ekran ömrü bitti.

Dizinin geçen hafta düşük gelen reytinglerinin finalde yükselmesi bekleniyordu. Ancak bu da gerçekleşmedi. Son Yaz oldukça düşük reytinglerle izleyicilerine veda etti.

Tüm kişiler kategorisinde 16. sırada yer alan dizi, AB ve ABC1’de ise ancak 10. olabildi. Ortalamanın çok altında gelen reytingler Fox TV’nin final kararının sebepsiz olmadığını da anlatıyor.

Belki dizi hayranları hikayeyi ve oyunculuk performanslarını çok sevdi. Ancak zarar eden bir diziyi şu ortamda televizyon kanallarının ekranda tutmasının maliyeti çok yüksek. Bu yüzden de kanal yönetimi duygusal davranmamayı tercih etti.