Ana sayfa Sosyal Medya Talat Bulut’un ayrılışı ile Türk dizilerinde bir devrin sonu geldi!

Talat Bulut’un ayrılışı ile Türk dizilerinde bir devrin sonu geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Talat Bulut, Yasak Elma’ya veda edince bir tek Ekran Can kalacak! Yasak Elma dizisinde 4 sezondur Halit Argun karakterine hayat veren ünlü oyuncu Talat Bulut, Yeşilçam’dan gelen bir aktör… Dizide etkili bir performans sergileyen Bulut’un dışında Kuruluş Osman’da yan rolde yer alan Cüneyt Arkın da Türk sinemasından gelen bir usta olarak dikkat çekti…

Yasak Elma dizisinin 85.bölümünde Halit karakterinin vedasını izleyeceğiz. Ancak bu durum aslında bir devrin de sonu anlamını taşıyor… Bu durumu Milliyet Cadde’deki köşe yazısında dile getiren Ali Eyüboğlu, Talat Bulut’un vedası ile birlikte Türk sinemasından gelen hiçbir oyuncunun hiçbir dizide başrolde yer almadığı gerçeğini ortaya koydu.

Ali Eyüboğlu, yayında olan veya yakında başlayacak olan toplam 41 Türk dizisinde içindeki durumu şu sözlerle anlattı: “Talat Bulut, ‘Yasak Elma’ya veda edince, Türk dizilerinde bir devrin de sonu geldi.”

Eyüboğlu’nun bir devrin sonu dediği konu, Türk sinemasının dizilere olan etkisinin artık çok çok azalması… Ali Eyüboğlu, bu durumu başrol oyuncuları üzerinden yorumladı ve şöyle yazdı:

“Bulut, ‘Yasak Elma’dan ayrılınca 41 dizinin başrol erkek oyuncuları arasında Türk sinemasından gelen sanatçı kalmadı. Yeşilçam’dan bir Cüneyt Arkın var ‘Kuruluş Osman’ dizisinde, o da başrol değil.”

TRT1 ekranında Pazar akşamları yayınlanan Tövbeler Olsun dizisinde rol alan Erkan Can ve Kuruluş Osman’da Ak Saçlıların Lideri olarak Cüneyt Arkın da sinemadan gelen isimler olarak dizilerde yer alıyor. Bu duruma da dikkat çeken Ali Eyüboğlu, Erkan Can konusunda ise şu detaya dikkat çekti:

“Sinema kökenli tek oyuncu var mevcut dizilerin başrolünde oynayan o da Erkan Can… Dizilerden önce birkaç filmde oynamışlığı var, ama Can ‘Mahallenin Muhtarları’yla yıldızı parlamasının ardından, yıllar sonra başrolle tanıştı, hiçbir zaman jön olmadı.”

Talat Bulut'un ayrılışı ile Türk dizilerinde bir devrin sonu geldi! 7