Ana sayfa Dizi Haberleri Terzi dizisi Netflix için o kadar önemli bir dönemeç ki, Çağatay Ulusoy ve arkadaşları yeni bir kapı açıyor!

Terzi dizisi Netflix için o kadar önemli bir dönemeç ki, Çağatay Ulusoy ve arkadaşları yeni bir kapı açıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’te 2 Mayıs’ta izleyicilerle buluşacak olan Terzi dizisi uzun süredir merakla beklenen projelerden birisi. Çağatay Ulusoy’un başrolündeki dizi ilk başta Süslü Korkuluk ismi ile tv8’de yayınlanacaktı. Ancak bölüm başı maliyetler çok yüksek olunca, bir televizyon kanalının bu diziyi yayınlama ihtimali ortadan kalktı ve projeyi Netflix sahiplendi.

Şifanur Gül, Salih Bademci, Olgun Şimşek, Evrim Alasya, Berrak Tüzünataç, Engin Şenkan gibi önemli isimlerin de kadrosunda yer aldığı Terzi dizisi 2 Mayıs’ta Netflix izleyicileri ile buluşacak. Ancak ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy’a göre bu dizi pek de Netflix işleri gibi değil.

Dizinin tanıtım toplantısında konuşan Çağatay Ulusoy, “Projeyi bitireli 5-6 ay oldu. 3 sezon beraber çektik. Tabii ki her işe çıkıldığı gibi, burada da güzel enerjilerle, güzel niyetlerle, güzel isteklerle yola çıktık. Bizim alışık olduğumuz kendi dram tarzında bir iş. Ancak platforma, Netflix’in alışık olmadığı bir iş. Anlatım tarzı olarak, yapısı olarak” ifadelerini kullandı.

Terzi dizisi Netflix için o kadar önemli bir dönemeç ki, Çağatay Ulusoy ve arkadaşları yeni bir kapı açıyor! 7

Aslında ünlü oyuncu bu ifadeleri ile televizyon dizilerini takip eden ve ana akım kanallarda yayınlanan dram tarzı işlere Türk televizyon izleyicisinin alışık olduğunu anlatırken, Netflix gibi daha farklı, özgün projeler ortaya koyan bir platformun alışık olmadığı bir tarzda proje yaptıklarına değindi.

Bu durum aslında televizyonlardaki dram dizilerinin Netflix’e yansıması durumunda izleyici ilgisinin nasıl gerçekleşeceğini görmek anlamında da çok önemli bir fırsat olarak gözüküyor.

Çağatay Ulusoy’un anlatım tarzı bakımından televizyona daha uygun olan Terzi dizisinin, dijital bir yapım olarak Netflix’te nasıl bir başarı kazanacağı şimdiden merak konusu oldu.

Bir terzi karakterinin kendisini bulma hikayesi olarak özetlenebilecek olan dizinin hikayesi hakkında bilgiler veren Çağatay Ulusoy, şu detaylara yer verdi:

“Bir terzinin kendisini bulma, kendisini tanıma, arkadaşları ve aile ilişkileri, kaçtığı geçmişi ile yüzleşmesini anlatan bir hikaye. Sevginin gücünü barındıran, sevginin gücünü karakterlerin değişimleri ile izleyicilere aktaran, güzel mesajların olduğu, izleyicilerin de içinden güzel noktaları seçip değerlendirebilecekleri bir dizi olduğunu düşünüyoruz.”

Peyami karakterini canlandıran Çağatay Ulusoy, hikayenin sonunda kaçtığı geçmişi ile yüzleşen karakterin, ne kadar güçlü bir şekilde geri dönüş sergilediği de anlatılacağını belirtti.

3 sezon sürecek olan Terzi dizisinde tüm bölümler çekildi ve 2 Mayıs’ta ilk sezonun izleyicilerle buluşturulacağı da Netflix tarafından duyuruldu.