Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat dizisini izleyenlerin kafasını kurcalayan soru, yakında yanıt bulacak!

Teşkilat dizisini izleyenlerin kafasını kurcalayan soru, yakında yanıt bulacak!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında Pazar akşamları yayınlanan ve Yargı dizisi ile kıyasıya bir mücadelede olan Teşkilat dizisi, ikinci sezonuyla da dikkatleri çeken bir yapım. Sezon başından beri ilgiyle takip edilen dizinin, sezon sonuna doğru yaşanan gelişmeler, diziyle ilgili bazı soru işaretlerine ortaya çıkarıyor.

Günün en iddialı iki yapımı Yargı ve Teşkilat, kimi zaman Survivor All Star programının gerisinde kalsalar da sıralamada çok geriye düşmüyorlar. Yargı’nın heyecanlı ve sürükleyici hikayesi, Teşkilat’ı biraz geriye atmış durumda.

Kanal D’nin sevilen dizisi Yargı, Teşkilat için reytinglerde bir düşüş yaşanmasına neden oldu. Ancak yine de günün en çok izlenen ilk 3 yapımı arasındaki yerini korudu. Kimi zaman Yargı’nın arkasından 2. sırada yer alırken, Survivor All Star’ın öne çıkışı ile Yargı 2. sıraya düşüyor Total’de kimi zaman. Böylece onu yakın takip eden Teşkilat da 3.lüğe oturuyor.

Bu hafta 43. bölümü yayınlanacak olan dizi, 42 bölümlük serüveniyle ekranda iyi bir sınav verdi. Ancak düşen reytingleri görmemek de mümkün değil! Dizinin Yargı ile birlikte ciddi bir izleyici kaybı yaşadığı aşikar.

Başrollerinde Çağlar Ertuğrul ve Deniz Baysal Yurtçu’nun rol aldıkları dizinin öne çıkan isimlerinden Mesut Akusta, geçtiğimiz haftalarda diziden ayrılmıştı. Bu ayrılık izleyenleri sarsan bir gelişme olarak ortaya çıkmıştı. Teşkilat dizisinin reytinglerinin çift haneli rakamlardan aşağıya inmesi, ikinci sezon sonuna doğru diziyle ilgili akıbet için de soru işaretleri doğuruyor!

Aksiyon ve heyecanın eksik olmadığı dizinin takipçileri ‘3. sezonda da devam edecek mi?’ sorusunu sormaya başladı. Bu soru, reytingde kan kaybeden dizi için yanıtı şimdilik net olmayan bir soru.

Teşkilat dizisini izleyenlerin kafasını kurcalayan soru, yakında yanıt bulacak! 7

Fakat ikinci sezonun başında nispeten daha iyi reytingler alan dizinin, rakip yapımlar karşısında giderek düşmeye başlayan reytingleri, 3. sezon konusunu tartışmaya açıyor gittikçe!

Özellikle Yargı dizisi karşısında erimeye başlayan Teşkilat’ın, ilk sezondaki gücünü bulamadığı ve kan kaybettiği aşikar! Orana vurulduğunda ilk günlerdeki izlenme oranları ile gelinen noktada Teşkilat’ın neredeyse yüzde 40’tan fazla izleyicisini kaybettiği görülmekte.

Tabii son haftanın reytinginde genel olarak Ramazan ayına özel bir düşüklüğün olduğunu söylemek de mümkün. 42. bölümün, bugüne kadar dizi için en düşük reytingler olması da bu konuya bağlanabilir. Total’de ve ABC1 gruplarında üçüncülük ve AB’de de ikincilik alan son bölümün ardından, dizinin bir sonraki bölüm reytingleri de önemli.

3. sezonda Teşkilat’ın devam edip etmeyeceği ise önümüzdeki haftalarda daha da netleşecek gibi duruyor. Reytinglerdeki düşüş sürerse, muhtemelen 2. sezon sonunda final yapılacak. Fakat her an bir çıkış yakalaması da mümkün dizinin. Durumu bir süreliğine kurtarsa da giden yüzde 40 izleyiciyi döndürmek çok da mümkün görünmüyor!