Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Tiyatronun kalbi DasDas’ta atıyor! İşte yeni oyunlar!

Tiyatronun kalbi DasDas’ta atıyor! İşte yeni oyunlar!

tarafından ker_def

Sanatseverler, bu hafta DasDas’ta ‘Deli Bayramı’, ‘Vahşet Tanrısı’, ‘Zengin Mutfağı’, ‘Westend / Batının Sonu’, ‘Joseph K.’ ve ‘Romeo & Juliet’ ile tiyatroya doyacak. ‘Burda Olan Burda Kalır’ ise DasDas ziyaretçilerine keyifli bir akşam yaşatacak.

25 Ekim akşamı 20.30’da süpervizörlüğünü Metin Akpınar’ın üstlendiği ‘Deli Bayramı’ seyirciyle yeniden buluşacak. Metin Akpınar’ın Mert Fırat’la beraber sahneye koyduğu oyunda, Devekuşu Kabare’de ‘Deliler’ adıyla oynanan Turgut Özakman imzalı ‘Deli Bayramı’nın delileri DasDas’ı ele geçiriyor. Oyunun zengin kadrosunda Alper Baytekin, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın, Tunahan Çilingir ve Volkan Yosunlu bir araya geliyor.

Can Yılmaz ile Zafer Algöz, iki kişilik stand-up gösterileri ‘Burda Olan Burda Kalır’ ile 26 Ekim akşamı 20.30’da DasDas’ta izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Binnur Kaya, Dolunay Soysert, Güven Kıraç ve Levent Ülgen’i buluşturan ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Vahşet Tanrısı’nda tiyatroseverler uzlaşmak için bir araya gelen ebeveynlerin hikayesine tanıklık edecek. Yasmina Reza imzalı oyun, 27 Ekim ve 3 Kasım akşamları 20.30’da DasDas Sahne’de olacak.

‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Zengin Mutfağı’, 28 Ekim ve 29 Ekim akşamları 20.30’da DasDas Sahne’de sahneleniyor. 15-16 Haziran 1970’te yaşanan, Cumhuriyet tarihinin en büyük işçi hareketinin zengin bir ailenin mutfağı üzerindeki etkilerini gözler önüne serecek oyun, Şener Şen’i 40 yıl aradan sonra aynı rolle sahnede seyirciyle buluşturuyor. Oyunun kadrosunda usta sanatçıyla beraber tiyatro sahnesinin genç ve başarılı isimlerinden Gizem Ergün, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya ve Uğur Arda Başkan da yer alıyor.

DasDas’ın büyük ilgi gören oyunlarından ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Westend / Batının Sonu’ 31 Ekim günü 17.00’de DasDas’ta perde açacak. Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ile Tülin Özen’i bir araya getiren Moritz Rinke imzalı ve Tuğsal Moğul yönetmenliğindeki oyun, izleyenleri ilginç bir geceye davet ediyor. Eduard ile Charlotte çiftinin eski arkadaşlarını ve komşularını şehirden uzaktaki evlerinde ağırladıkları bu gecede konuklar, beklenmedik dönüşümleriyle seyircilerin önyargılarının yıkılmasına sebep olacak.

DasDas’ın bir diğer sevilen oyunu ‘Joseph K.’, 4 Kasım akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de olacak. Franz Kafka’nın ‘Dava’sının modern dünyanın labirentlerine bırakıldığı oyun, oyuncu kadrosunda Didem Balçın, Mert Fırat, Onur Dilber ile Özgün Aydın’ı bir araya getirerek kara mizah yüklü bir uyarlamayı tiyatroseverlerle buluşturuyor.

DasDas, bu haftayı geçtiğimiz günlerde prömiyeri gerçekleşen yeni oyunlarından ‘Romeo & Juliet’ ile kapatıyor. Kadrosunda Ayberk Aladar, Barış Gönenen, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Avcı, Ceren Boz, Deniz Can Aktaş, Erdem Akakçe, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Hülya Gülşen, Naz Çağla Irmak, Onur Tanyeri, Sinan Gülşen ve Ümit Erlim’in buluştuğu oyunda William Shakespeare’in ölümsüz eseri ‘Romeo ve Juliet’in hikayesi bambaşka bir zaman dilimine taşınıyor. Düşman aile çocuklarının imkansız aşkından doğan saf duyguların bu kez DasDas Sahne’de hayat bulacağı Mert Fırat ile Nagihan Gürkan yönetmenliğindeki oyun, 5 Kasım akşamı 20.30’da DasDas’ta tiyatroseverler ile buluşuyor.