Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1 dizisi tutmadı, alınan karar tüm dizilere uyarı gibi oldu!

TRT1 dizisi tutmadı, alınan karar tüm dizilere uyarı gibi oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında yeni dönemde yer alacak olan projelerin reytinglerinin çok önemli olacağının ilk mesajı geldi. Absürt komedi dizisi Dünya Hali, bir süredir yayınlanıyor. Ancak dizinin reytingleri düşük gelince hemen yeni bir karar alındı.

Çarşamba akşamları saat 20.00’da yayınlanan dizi artık daha geç bir saatte izleyici ile buluşacak. Normalde tüm televizyon kanalları prime-time olarak nitelendirilen en çok izlenen saat diliminde en iyi projelerini yayınlıyor. TRT1 de yazı dönemi için yeni dizi Dünya Halini ekrana getiriyordu.

Ancak dizinin düşük gelen reytinglerinin ardından saat 22.30’a alınması kararı hemen dikkatleri çekti. Pelin Abay ve Caner Şahin’in başrollerinde yer aldığı dizinin performansı yeterli bulunmamış olacak ki, TRT yönetimi saat değişikliği yapmak durumunda kaldı.

TRT1 dizisi tutmadı, alınan karar tüm dizilere uyarı gibi oldu! 26

Aslında bu kanalda yayınlanacak tüm diziler için büyük bir mesaj niteliği taşıyor. Geçtiğimiz sezonlarda da örneğin Tutunamayanlar veya Tövbeler Olsun gibi düşük reyting getiren diziler yayında kaldı. Hatta prime-time’da ekrana getirilerek, “reytingler önemli değil” mesajı birçok kez verildi.

Fakat geçen sezon başlayan TRT1’in müthiş dizi atağının ardından gelen birincilikler ve milyonlarca izleyicinin kamu yayıncısına olan ilgisi anlaşılan bu kuralın da değişmeye başladığını gösteriyor.

Dünya Hali dizisi artık saat 22.30’da yayınlanacak. İlk 5 bölümden sonra alınan bu yeni karar tüm diziler için performansın artık birinci kriter olduğu anlamı taşıyor.

Yani, ne kadar iyi reytingler gelir ise o kadar başarılı bir yapım sayılacak. TRT’nin özel kanallar ile rekabetinde bu anlaşılabilir bir durum. Artık TRT1’e dizi yapanlar da reyting noktasında kendilerini çok rahat hissetmeyecektir.

İşte 25 Ağustos Çarşamba akşamı saat 22.30’da yayınlanacak olan Dünya Hali dizisinin 6. bölüm fragmanı: