Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1 iki dizisinde hayal kırıklığı yaşadı, en iddialı yeni dizi başlıyor!

TRT1 iki dizisinde hayal kırıklığı yaşadı, en iddialı yeni dizi başlıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geçen sezon TRT1 dizilerinin muhteşem çıkışına şahit oldu. Bu dizilerden Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı ve Teşkilat yollarına çok iyi reytinglerle devam ediyor. Bu üç dizi de yayınlandıkların günün birincisi konumundalar.

TRT1’in büyük umutlar beslediği Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi ise perşembe rekabetinde geriye düştü. Birinciliği artık unutan dizinin reytinglerinin de beklentilerin altında kaldığını söyleyebiliriz. Reytinglerde ikinci veya üçüncü sırayı elde eden Barbaroslar dizisinin hikayesine yönelik eleştiriler artıyor. Dizi için bugüne kadar harcanan en büyük bütçelerden birisi harcandı ama elde edilen sonuç TRT1’i tam olarak tatmin etmedi..

Geçen sezon Bir Zamanlar Kıbrıs ismi ile önemli bir çıkış yapan dizinin ikinci sezonda gün değişikliği ve isim değişikliği yaşadığı görülüyor. Cuma akşamları Kıbrıs Zafere Doğru ismi ile yayınlanan dizinin reytingleri de ortalama seviyelerde geldi. Geçen sezon daha iyi oranlar elde eden dizinin ikinci sezonda geri dönüşünün TRT1’i reyting anlamında memnun etmediği biliniyor.

TRT1 iki dizisinde hayal kırıklığı yaşadı, en iddialı yeni dizi başlıyor! 12

Barbaroslar ve Kıbrıs Zafere Doğru dizileri nedeniyle sıkıntılı olan TRT1, şimdi de yeni dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’yu izleyici ile buluşturmanın heyecanını yaşıyor. 8 Kasım Pazartesi akşamı yeni dizinin ilk bölümü yayınlanacak.

Geçen sezon Uyanış Büyük Selçuklu ismi ile başlayan hikaye tamamen değişiyor. Sultan Melikşah’ı izledik ama şimdi geriye doğru giden hikaye babası Sultan Alparslan dönemini anlatacak.

Mim Kemal Öke ve Mehmet Özgür dışında tüm kadrosu değişen Alparslan Büyük Selçuklu isimli yeni dizinin başrolünde Fahriye Evcen ile Barış Arduç bulunuyor.

Selçuklu ve Türk tarihinin eşsiz hükümdarı Sultan Alparslan’ın nefes kesen destansı hikayesini izleyeceksiniz. Alparslan Büyük Selçuklu dizisi 8 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Sultan Alparslan’ın hayatının anlatılacağı proje için büyük bir bütçe ayrıldı. Yeni bir atmosfer oluşturuldu ve birçok oyuncu ile de anlaşmalar yapıldı.

Alparslan Büyük Selçuklu, TRT1’in yeni sezonda en çok güvendiği projelerin başında geliyor.