Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1 yeni dizisinde üst üste değişik yaptı, akıllar fena karıştı!

TRT1 yeni dizisinde üst üste değişik yaptı, akıllar fena karıştı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yeni sezonda TRT1 ekranında yayınlanan ve ilk başlarda daha fazla ilgi gösterilen Dünya Hali isimli dizinin gidişatı pek de iyi görünmüyor… Pelin Abay, Caner Şahin ve Tolga Tekin’in başrollerinde yer aldığı dizinin şimdiye kadar 9 bölümü yayınlandı. 10. bölümü Çarşamba akşamı geç bir saatte ekrana gelecek olan Dünya Hali için TRT1’in de umudu azaldı.

TRT1 diziyi ilk olarak 20.00’da yayınlarken, sonrasında 22.30 ve ardından da 23.00’den sonra ekrana getirdi. Önceki bölümü Salı akşamı yayınlanınca dizinin hayranlarının tüm zaman kavramı da kayboldu… Dünya Hali dizisinin 10. bölümünün 22 Eylül Çarşamba günü saat 20.00’da yayınlanacağı da TRT1 yayın akışı ile ortaya çıktı. Dizi hayranları saat ve zaman kargaşası yaşarken, reytinglerin çok düşük gelmesi de şaşırtmadı.

TRT1 yeni dizisinde üst üste değişik yaptı, akıllar fena karıştı! 7

Dünya Hali dizisinin 10. bölümünden yayınlanan fragmanda ise izleyicilere önemli bir eleştiri var. Ekranlarda dram yapımlarının çok izlenmesine gönderme yapılan yeni fragmanda bir dram dizisi canlandırması göreceksiniz.

Dram yapımlarındaki uzun bakışmalar, artık klişe haline gelen konuşma kalıpları, müziklerle birlikte önemli bir eleştiri bu fragmanda yer aldı.

Dizi sürelerinin çok fazla eleştirildiği fragmanda şu ifadeler de dikkat çekti: “Sürprizlerimiz bitmedi, dizi tarihinin en uzun dizisi geliyor. Tam 543 dakika. Perşembe başlayıp cumartesi bitiyor. Dizimizin yüzde 90’ı yavaş çekimlerden oluşuyor.

Dizi net tutar, dizi iki sezon. Aranan her şey var bir dizide. Derya bizi mi izleyecekler, bunu izleyecekler tabii.”