Ana sayfa Dizi Fragmanları TRT1’de hiçbir dizi rahat değil! Dünya Hali için alınan karar yeni stratejinin izini taşıyor!

TRT1’de hiçbir dizi rahat değil! Dünya Hali için alınan karar yeni stratejinin izini taşıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 dizisi çok iddialı başladı ama kısa sürede söndü! TRT1 ekranında yaz döneminde başlayan ama sezon sonuna kadar da devam etmesi beklenen Dünya Hali dizisinde ilginç gelişmeler yaşanıyor…

Pelin Abay ile Caner Şahin ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi için TRT1 geniş bir tanıtım çalışması yaptı. Absürt komedi dizisinden beklentiler çok yüksekti. Ancak gelen reytingler ile beklentiler örtüşmedi.

Dünya Hali dizisi çarşamba akşamları prime-time olarak nitelendirilen saat 20.00’da izleyicilerle buluşmaya başladı. Ancak bu durum sadece 5 bölüm sürdü. Dizinin performansını beğenmeyen TRT yönetimi ilk olarak yayın saatinde oynama yaptı. 22.30’a alınan Dünya Hali dizisinin başlama saati önemli bir mesaj oldu.

TRT1 geçtiğimiz sezonlarda düşük reytingler alsa bile dizilerini sürdürmekten çekinmezdi. Yapımcılar ve oyuncular da bu sistem nedeniyle bir hayli rahattı. Ancak yeni dönemde Dünya Hali dizisi üzerinden verilen mesaj çok net.

TRT1 yeni sezonda düşük reyting alan projeleri çok da desteklemeyecek gibi duruyor. 1 Eylül Çarşamba yani bu akşam Dünya Hali dizisi 7. yeni bölümü ile ekranda olacak. Ancak yayın saatinin 23.35 olarak duyurulması herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Dünya Hali dizisi çok etkili bir yapım olarak TRT1 tarafından ekrana sürüldü ama beklentiler gerçekleşmedi. Bu da demek oluyor ki, yeni sezonda tüm yapımlar için reyting durumu TRT1 için de geçerli olacak. Yani sadece özel kanallar değil, TRT de artık reytingi birincil kıstas olarak alıyor.