Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in Alparslan dizisinin yayın günü belli oldu!

TRT1’in Alparslan dizisinin yayın günü belli oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -TRT1 ekranında 2021-2022 sezonunda çok iddialı dizilerden birisi de Alparlan olacak… Büyük Selçuklu sultanı Alparslan’ın hikayesinin anlatılacağı dizi, Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğinde. Ancak yeni dönemde hikaye geriye doğru işleyecek. İzleyiciler geçen sezon Alparslan’ın oğlu Melikşah Sultan dönemini izledi. Şimdi ise babası Alparslan’ın hikayesi 3 sezon boyunca anlatılacak.

Emre Konuk’un titiz bir çalışma yürüttüğü dizi için ilk anlaşılan ünlü isim Barış Arduç olmuştu. Alparslan karakterinde izleyeceğimiz oyuncunun başroldeki partneri ise Fahriye Evcen olarak duyuruldu.

Alparslan dizisine Uyanış Büyük Selçuklu’dan Mehmet Özgür ile Mim Kemal Öke dışında başka katılan yok. Ancak dizinin yeni transferleri de bir bir ortaya çıkıyor.

Gizem Karaca, Evdokya isimli karakter ile yapımda yerini alacak. Ayrıca; Barış Bağcı, Korel Cezayirli, Erdinç Gülener, Esila Umut da son dönemde dizi için anlaşma yapan isimler oldular.

Geçen sezon Ramo dizisinde çok başarılı olan M.Çağatay Tosun’un yönetmenliğini yapacağı dizinin çekimlerine Ağustos sonunda başlanacak. Eylül sonunda dizinin izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Ayrıca Alparslan dizisinin yayın günü olarak da pazartesi günleri uygun bulundu. Hatırlanacağı üzere Uyanış Büyük Selçuklu dizisi de pazartesi akşamları yayınlanmış ve çok başarılı olmuştu. Alparslan dizisinin de çok izlenmesi kimseyi şaşırtmayacaktır.