Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’den herkesin ruhuna işleyecek yeni dizi kararı!

TRT’den herkesin ruhuna işleyecek yeni dizi kararı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fikret Kuşkan, Ertan Saban ve Özge Borak TRT’nin çok iddialı yeni dizisinde buluştu! Birbiri ardına dizi projelerinin başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Dijital platformlar ve televizyon kanallarının üst üste projelerinden haberler geliyor.

TRT kendi dijital platformunu oluşturmak için yoğun bir çaba sergiliyor ve bu platformda yayınlanacak yeni diziler de ortaya çıkıyor. Mevlana isimli TRT dijital için hazırlanan projeden sonra Akif isimli yeni bir dizinin daha hazırlandığı ortaya çıktı.

Türk İstiklal Marşı’nın da yazarı olan şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı dizi olacak… Eylül ayında ekip sete çıkarak çekimlere başlayacak.

TRT'den herkesin ruhuna işleyecek yeni dizi kararı! 9

Dizinin başrolünde Fikret Kuşkan var… Kuşkan, Elkızı isimli Fox TV dizisinin yanı sıra Akif dizisinde de başrolde bulunuyor. Muğla ile İstanbul’daki çekimler için yoğun bir dönem yaşayacak olan Fikret Kuşkan, çok iyi bir seçim oldu…

Mehmet Akif Ersoy’un hayatının önemli yıllarını anlatacak olan dizi 13 bölümden oluşacak. Her bölüm 40’ar dakika olarak planlandı.

İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin öncesi ve sonrasını izleyeceğiniz Akif dizisinde ayrıca iki önemli oyuncu ile anlaşma yapıldı.

TRT'den herkesin ruhuna işleyecek yeni dizi kararı! 10

Özge Borak dizide ünlü şairin eşi İsmet karakterini canlandıracak. Ünlü oyuncu en son Menajerimi Ara ekibinde yer almıştı.

Bir de karakter yaratma konusunda ustalığı ile bilinen Ertan Saban’ı da dizinin ekibinde göreceksiniz.

TRT'den herkesin ruhuna işleyecek yeni dizi kararı! 11

Ertan Saban çok başarılı rolleri ile biliniyor ve geçen sezon Gel Dese Aşk isimli 4 bölüm süren atv dizisinde ekranda yer almıştı. Oyuncu sonrasında ise Şeref Bey ve Bir Denizaltı Hikayesi isimli iki dijital dizi projesinde çeşitli rolleri canlandırdı.