Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri TRT’nin Hz. Mevlana dizisine birçok ünlü isim katıldı!

TRT’nin Hz. Mevlana dizisine birçok ünlü isim katıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT için çekimleri devam eden Hz. Mevlana isimli yeni dizi için etkileyici bir oyuncu kadrosu bir araya geldi. Dizinin çekimleri Konya’da hazırlanan 50 dönüme yayılan platoda devam ediyor. Can Ulkay’ın yönetmenliğini yaptığı dizinin ekibine yeni isimlerin katıldığı da gelen son bilgiler arasında yer alıyor.

Bülent İnal’ın Mevlana karakterini canlandıracağı dizide; Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim gibi dikkat çeken isimler bir araya geldi.

13. yüzyılda geçen hikaye için etkileyici bir set ortamı oluşturuldu. Selçuklu mimarisine uygun şekilde birçok yapı hazırlandı. Özellikle esnafların yer alacağı bu yapılar için büyük bir emek harcandı. Oyuncu kadrosuna da yeni isimler katılmaya devam ediyor.

60’ar dakikadan oluşan toplam 30 bölüm olarak planlanan Mevlana dizisinde İdris karakteri için Turgay Aydın ile anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.

9. bölümde hikaye katılması beklenen Şems karakteri için ise bir süredir arayışlar devam ediyor. Diziye 6. bölümde katılması beklenen Gürce Hatun karakteri için de arayışların sürdüğü gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Dizide bu isimlerin yanı sır; Mert Karabulut, Can Nergis, Semra Dinçer, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes gibi isimler de bulunuyor.