Ana sayfa Sinema Tay 2 Ebabil Takımı animasyon filmi vizyona girdi!

Tay 2 Ebabil Takımı animasyon filmi vizyona girdi!

tarafından ker_def

15 Mart Cuma gününden itibaren seyirciyle buluşan filmde, genç ve hırslı bir at olan Tay, Ebabil kuşlarıyla birlikte heyecan verici bir yolculuğa çıkıyor.

TRT ortak yapımı “Tay” animasyon filmi maceraya kaldığı yerden devam ediyor. Serinin ikinci filmi “Tay 2: Ebabil Takımı” bugün itibarıyla sinemaseverlerle buluşacak. Ulak atı olmaya çalışan Tay’ın hikayesini beyaz perdeye taşıyan filmde, cesaret, dostluk ve kararlılık gibi değerler de ele alınıyor.

İlk filmi ile izleyicilerin büyük beğenisini toplayarak yarım milyonu aşkın seyirci tarafından izlenen serinin ikinci filmi “Tay 2: Ebabil Takımı”, beyazperdede sinemaseverlerle buluştu.

Tay’ın bu yeni macerasında hem zorluklarla karşılaşacağı hem de önemli dersler öğreneceği TRT ortak yapımı filmin yönetmenliğini Nurullah Yenihan üstleniyor. Filmin senaryosunu Ayşe Sevim ile Ayşe Şahinboy Doğan beraber kaleme alırken, müziklerini ise Burak Çambel hazırladı.

Filmin konusu:

Tay, annesi Şiraz’ın izinden giderek bir ulak atı olmayı hayal eder. Bu serüven, onu Kudüs’ten Mekke’ye uzanan heyecan verici bir yolculuğa sürükler. Film, Tay’ın hızını test ettiği ve ulak atı olma yeteneklerini geliştirmeye çalıştığı anlarla başlar. Annesi Şiraz ile yaşadıkları zorluklar ve karşılaştıkları kötü adamlar, Tay’ın cesaretini ve kararlılığını pekiştirir. Tay, önemli bir belgeyi ele geçirir ve bu belgeyi Mekke’deki Komutan Ammara’ya ulaştırmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk sırasında Tay, çeşitli zorluklarla karşılaşır ve kendini farklı, komik durumlar içinde bulur.