Ana sayfa Dizi Haberleri TV’deki reyting bir yana, sosyal medyadaki bambaşka! Yalı Çapkını, Duy Beni, Yargı, Yasak Elma… İşte son tablo…

TV’deki reyting bir yana, sosyal medyadaki bambaşka! Yalı Çapkını, Duy Beni, Yargı, Yasak Elma… İşte son tablo…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Her hafta karşı karşıya geldikleri dizilerle kıyasıya bir mücadele veriyor ekrandaki yapımlar. Dizilerin reytingleri, devam etmesi konusunda en büyük etken. Kanalların binbir iddia ve emekle ekrana gelen dizilerle ilgili reyting mücadelesinde, direk olarak olmasa da farkındalık yaratmak açısından sosyal medyanın etkisi tartışılmaz!

Kimi dizilerin bu desteği güçlü bir şekilde aldıkları görülürken, reytingleri yüksek olsa da pek çok dizinin sosyal medyada etkin olmadığı da biliniyor. İzleyenlerin final yapan kimi dizilerin sosyal medyada etkin bir şekilde yapımcı ve kanal tarafından desteklenmediği görüşleri ve eleştirileri de gündeme geliyor zaman zaman.

Direk olarak reytinge katkı sağlamasa da dizilerin konuşulması, sosyal medyada ön plana çıkması, pek çok izleyicinin dikkatinin çekilmesi açısından önemli. Sosyal medyada yer alma konusunda daha etkin olan diziler, haftalık olarak çeşitli kuruluşların yayınladığı tablolarda üst sıralarda yer alıyor. Günlük, haftalık, aylık ölçümlemelerde, gelen ileti sayılarına göre dizilerin sosyal medya reytingleri ortaya çıkarılıyor.

TV'deki reyting bir yana, sosyal medyadaki bambaşka! Yalı Çapkını, Duy Beni, Yargı, Yasak Elma... İşte son tablo... 8

Somera tarafından düzenli olarak yapılan son tabloyu aşağıda görebilirsiniz. 07-14 Kasım tarihlerini kapsayan araştırmada Yalı Çapkını dizisi, tıpkı reytinglerde olduğu gibi diğer dizilerin önüne geçmiş durumda! Sosyal medya reytingi en yüksek olan dizi olarak en yakın rakibi Duy Beni dizisiyle de arayı bir hayli açmış! Zira final kararı ile izleyicisini üzen Duy Beni dizisi, reytinglerde gerilerde kalmış olsa da sosyal medyadan çok büyük bir destek alıyor ve şaşırtan rekorlara imza atıyordu.

TV'deki reyting bir yana, sosyal medyadaki bambaşka! Yalı Çapkını, Duy Beni, Yargı, Yasak Elma... İşte son tablo... 9

Yaz boyunca yüksek izlenme oranlarıyla sosyal medyada trend videolar arasına giren bölüm ve fragmanları konuşuluyordu. Ancak diziyi sosyal medyadaki bu destek ne yazık ki kurtaramadı! Duy Beni gibi yine yaz sezonunda başlayan Tozluyaka dizisi de yine sosyal medya desteğini güçlü bir şekilde alan dizilerden. Son haftanın tablosunda o da 3. sırada yer almakta.

Yine bir başka yazlık dizi olarak başlayan ve sezonda da devam eden Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisi, son haftanın sosyal medya reytingleriyle öne çıkan dizileri arasında 4. sırada. Dizi, aynı zamanda sadık bir izleyici kitlesi tarafından merakla takip edilirken, reytingleriyle de istikrarlı ilerliyor!

Listedeki diziler içinde Yargı ise 7. sırada yer almakta. Ekranın kahkaha tufanı Yasak Elma dizisi de sosyal medya desteğini sürdürüyor! 8. sıradaki dizi ile birlikte reytingleri giderek yükselen Kızılcık Şerbeti dizisinin de 10. sıradan son haftanın sosyal medyaki popüler diziler listesine girmiş olduğu görülmekte.