Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu, Çukur’u bile tokatladı! Yasak Elma iyi, Seferin Kızı düşüşte!

Uyanış Büyük Selçuklu, Çukur’u bile tokatladı! Yasak Elma iyi, Seferin Kızı düşüşte!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 yine büyük bir iş başardı. Büyük Selçuklu Devleti dönemini anlatan, kurgusal hikayesi ile izleyenleri ekranlara çekmeyi başaran Uyanış Büyük Selçuklu, daha ilk bölümünden reytinglerde en büyük rakibi olan Çukur’u reytingleriyle tokatladı.

Show TV ekranında 4 sezondur devam eden Çukur dizisi ilk kez Pazartesi akşamları karşısında bu kadar güçlü bir rakip buldu. TRT1’in hem çekimleri hem oyuncu kadrosu hem mekanları hem kostümleri hem de başarılı oyunculuk performansları ile göz dolduran yeni dizisi, müthiş bir başlangıca imzasını attı.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin totalde 7,13 AB’de 8,44 ve ABC1’de 8,26 reytingle günü tamamlaması müthiş başarılı bir sonuç… Hem de 3 iddialı dizinin karşısında TRT1’in bu çıkışı, pazartesi akşamlarının artık değişiklik yaşayacağını da anlatıyor. Total ve AB’de dizi günün en çok izlenen yapımı olurken, sadece ABC1’de MasterChef Türkiye’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Çukur dizisinin reytingleri de çok iyi ama TRT1’in yeni dizisi çok daha iyi sonuçlar elde etti. Çukur, AB’de5’li reyting oranları tuttururken, total ve ABC1’de ise 6’lı reyting sonuçları ile yine gücünü sergiliyor.

blank

5’li reytinglerin üzerinde kalan performansı ile Yasak Elma geçen sezona göre düşüş sergilese de yine de iyi reytingleriyle yoluna devam edebileceğini gösteriyor. Tabii ki entrikaların gücünün azalması da reyting kaybının en önemli yansıması…

blank

Sefirin Kızı dizisi ise büyük düşüş yaşadı. Geçen haftaya göre önemli bir izleyici kaybı yaşayan dizi 5’li reyting oranlarından 4’lü oranlara doğru tüm kategorilerde gerileme yaşadı. Bunun Uyanış Büyük Selçuklu’nun olumsuz etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

atv’nin pazartesi akşamları yayınlanan Gençliğim Eyvah dizisinin ise önümüzdeki hafta yani 5 Ekim pazartesi akşamı yayınlanacak olan 17. bölümü ile final yapacağı, kanal tarafından duyuruldu.

28 Eylül Pazartesi reytinglerinde ilk 10 program listesi:

blank