Ana sayfa Dizi Fragmanları Uyanış Büyük Selçuklu harika başladı, ama herkesin içini bir endişe kapladı!

Uyanış Büyük Selçuklu harika başladı, ama herkesin içini bir endişe kapladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ilk bölümü ile 28 Eylül Pazartesi akşamı ekrana getirdiği Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile reytinglerde Pazartesi akşamlarının sahibi olacağını gösterdi. Artık dizi rekabetinde TRT1’nin daha da yükselişini ve diğer yapımların düşüşünü görebiliriz.

Çukur, Yasak Elma ve Sefirin Kızı bu sezon devam edecektir, ancak reytinglerini korumaları zor olabilir. Gençliğim Eyvah dizisi ise gelecek hafta final yapacak. Uyanış Büyük Selçuklu dizisine yöneltilebilecek ciddi bir eleştiri yok. Elbette ki bu bir belgesel değil, tarihi olayları birebir anlatma iddiasında olan bir yapım da değil. Sadece kurgusal hikayesi ile bir televizyon dizisi.

Ancak hem çekim tekniklerinin büyük başarısı hem de o dönemin mekanları ve aksesuarları ile gerçekten başlı başına büyük bir prodüksiyon olduğu net… Savaş sahnelerindeki gerçekçilik de izleyicileri çok etkiledi.

Çok başarılı oyuncular, çok iyi düşünülmüş karakter seçimleri ile Uyanış Büyük Selçuklu daha ilk bölümünden yıldızlı pekiyi aldı. Reytinglerde de total ve AB’de birincilik, ABC1’de ikincilik elde ederek süper başladı.

Ayrıca Çukur’u bile altına alarak pazartesinin en çok izlenen dizisi olacağını da anlattı. Bunların hepsinin tek bir sebebi var, ilk bölümün izleyicide yarattığı müthiş olumlu etkiler…

Fakat akıllarda da bir soru var. Yaklaşık 2 aylık bir dönem sonucu ortaya çıkan 1. bölümün kalitesine diğer bölümler de ayak uydurabilecek mi? Yani bu kadar hareketli ve bu kadar gerçekçi sahnelerin çekimleri 1 haftada nasıl yapılacak? Her hafta bu kadar etkili bir performans sergilemesi bir diziden beklenebilir mi?

İzleyicilerin en büyük endişesi de bu. Televizyon seyircisi her bölümün ilk bölüm kadar özenli ve güçlü olmasını bekleyecektir. Her hafta sinema filmi havasında bir görsel şölen sunulması neredeyse imkansız. Bu yüzden de Uyanış Büyük Selçuklu’nun ilk bölüm performansını sonraki bölümlerde bekleyecek olan izleyicilerin bir miktar hayal kırıklıkları yaşaması da ihtimal dahilinde.

Dizinin 5 Ekim Pazartesi akşamı yayınlanacak olan 2. bölümünden ilk görüntüler paylaşıldı. İlk bölümde olduğu gibi yine çok etkileyici sahneler izleyicileri bekliyor. İşte 2. yeni bölümden ilk fragman: