Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor?

tarafından ker_def

TRT 1’in merakla ve heyecanla beklenen iddialı yapımlarından biri olan, “Uyanış: Büyük Selçuklu”, birbirinden ünlü ve başarılı oyuncu kadrosunu bünyesinde buluşturdu. Dizinin oyuncu kadrosunda; Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe bulunuyor. Dizide yer olan oyuncuların rol dağılımı itibariyle canlandıracağı Büyük Selçuklu tarihinde iz bırakan karakterler ise şöyledir:

Melikşah – Buğra Gülsoy: Devleti uğruna evladından geçen kudretli bir baba ve Selçuklu Devletinin tecrübeli Sultanı… Âleme nizam verme uğruna geçen mücadeleli ömrün kahramanı. Adaleti ile mazlumların ümidi, celali ile zalimlerin korkulu rüyası. Bâtınilerin devletini ve kendini ortadan kaldırmak için amansız mücadele verdikleri tarihi şahsiyet. Bizans’ın korkudan titrediği hükümdar; Sultan Melikşah!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor? 13

Sencer – Ekin Koç: Selçuklu Devleti’nin kutlu sırrı ve en cesur kahramanı. Atalarının cesaretinden doğmuş bir Selçuklu kartalı. Nizamülmülk’ün elinde çelikleşmiş karakteri, Gazali’nin yanında keskinleşmiş zekâsı ve Hemedani’nin sunduğu gönül pınarından içen kutlu melik. Devletin kaderini omuzlarında taşıyan sağlam irade, tarihin seyrini değiştiren efsanevi kahraman!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor? 14

Terken Hatun- Hatice Şendil
Melikşah’a olan dillere destan aşkı, hırslarının esiri olmasının önüne geçemeyen bir hanım Sultan. Devleti yönetme arzusu içinde geçen mücadeleli saray günlerinin tehlikeli kadını.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor? 15

Nizamülmülk – Mehmet Özgür
İsmiyle müsemma bir devlet adamı, Selçuklu bürokrasinin kalbi, Sultan Alparslan’ın veziri, Sultan Melikşah’ın Hace’si ve Sencer’i yetiştiren tecrübe abidesi. Selçuklu’nun sırlarına vakıf bir siyaset kurdu.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor? 16

Turna Hatun- Sevda Erginci
Güzelliği dillere destan, şifacılığı ile bedenleri, güzel huyu ile gönülleri mest eden Türkmen kızı. Sencer’in hayatının aşkı.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor? 17

Elçin Hatun- Leyla Lydia Tuğutlu
Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın asil kızı Elçin, Selçuklu sarayını karıştıracak zekaya ve cesarete sahip güzelliği ile başları döndüren savaşçı asil Türkmen kızı.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor? 18

Sabbah – Gürkan Uygun
O, dünyanın gördüğü ilk ve en tehlikeli terör örgütünün lideri. İkna gücü ile kaleleri teslim alan, fedaileri ile sokaklara korku salan Selçukluyu yıkmaya azmetmiş bir terörist. Kurduğu istihbarat ağı ile en hususi bilgilere ulaşan, insanların zaaflarından faydalanarak gücü elde eden bir lider. Binlerce masumun kanını elinde tutan azılı katillerin azmettiricisi; Hasan Sabbah.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde kim hangi karakteri canlandırıyor? 19

Andreas – Osman Sonant
Bizansın intikam kılıcı olarak Selçuklunun üzerine gönderdiği acımasız bir savaşçı. Hilenin ve oyun kurmanın ustası. Ömrünü Selçukluyu yıkmaya adamış bir Hıristiyan komutan.

Gazali – Cemal Toktaş
Dağılmaya yüz tutmuş İslam dünyasını yeniden ihya ve inşa eden olağanüstü bir bilim insanı. Batınilerin sapık fikirlerini çürüten bir fikir dehası. Çağrısı çağları aşan İslam fikir dünyasının ortak hafızası; İmam Gazali.