Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu izleyiciyi fena sardı, malum tedirginlik ortadan kalktı!

Uyanış Büyük Selçuklu izleyiciyi fena sardı, malum tedirginlik ortadan kalktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında izleyicilerle Pazartesi akşamları buluşmakta olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin ikinci bölümü de çok etkili performansı ile izleyicileri memnun etti. 5 Ekim Pazartesi akşamı dizi için ekran başına geçenler, adeta sahneleri soluksuz izledi.

Uyanış Büyük Selçuklu için büyük bir plato kuruldu. Asıl oyuncu kadrosunun yanı sıra yüzlerce kişiden oluşan yardımcı oyuncular da bu çabalara destek verdi. Dönemin kostümleri ve aksesuarları için büyük çaba sergilendi. Sonuçta da ortaya büyük bir ilgi gören dönem dizisi çıktı.

Her ne kadar olayların tarihi gerçeklerle örtüşmediği bilinse de, dizinin ilerleyişi izleyicilerin memnun olmasını sağlıyor. Selçuklu Devleti’nin ihtişamını yaşayan dizi hayranlarının en büyük korkusu, ilk bölümdeki muhteşem görselliğin sonraki bölümlerde sağlanıp sağlanamayacağı idi. Çünkü, ilk bölüm için aylarca çalışılmıştı.

İkinci bölümde görüldü ki, savaş sahneleri az olsa da yine de profesyonele yakın bir görsellik sunuldu. Dizinin karakterlerinin yerlerine daha iyi oturduğu, Ahmet Sencer karakteriyle Ekin Koç’un çok fazla öne çıktığı bir ikinci bölüm izledik.

Sultan Melikşah’ı canlandıran Buğra Gülsoy da bugüne kadar ki diğer rollerinden çok daha başka bir imaj çizmeyi başarmıştı. Leyla Lydia Tuğutlu, Elçin Hatun olarak da beğenileri topladı. Tabii ki, Büyük Selçuklu Devleti’nin veziri Nizamülmülk karakterinde Mehmet Özgür de efsane bir performansa imzasını atıyor.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin 3. bölümü de 12 Ekim Pazartesi akşamı yayınlanacak. Yeni bölümden yeni görüntüler de paylaşıldı. Videodan izleyebilirsiniz.