Ana sayfa Sosyal Medya Uyanış Büyük Selçuklu’dan Alp Arslan’a geçen ikinci oyuncu belli oldu!

Uyanış Büyük Selçuklu’dan Alp Arslan’a geçen ikinci oyuncu belli oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan ve 34 bölüm süren ilk sezonun ardından Uyanış Büyük Selçuklu macerası büyük değişim geçiriyor… Yeni sezonda dizinin ismi Alp Arslan oldu… Hikaye de geriye saracak. İzleyiciler Sultan Melikşah dönemini ilk sezonda izledi. Ancak şimdi Alp Arslan’ın dönemi başlayacak ve 3 sezon sürecek.

Alp Arslan dizisi yeni sezonda TRT1 ekranlarının en dikkat çeken yapımı olarak öne çıkacak… Dizi için anlaşma yapılan başrol oyuncuları Barış Arduç ile Fahriye Evcen oldular… Arduç, Sultan Alp Arslan karakteri ile belki de kariyerinin en önemli sınavlarından birisini verecek.

Fahriye Evcen ise bayram tatili sonrasında zorlu bir eğitim süreci ile Akça Hatun karakterine hazırlanacak. 4 yılın ardından yeniden setlere dönüş yapan Evcen ile Barış Arduç uyumu ve enerjisi de sezon öncesi en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Uyanış Büyük Selçuklu'dan Alp Arslan'a geçen ikinci oyuncu belli oldu! 9

Uyanış Büyük Selçuklu hikayesi bitince Alp Arslan dizisine sadece Nizamülmülk karakterine hayat veren Mehmet Özgür’ün geçeceği ortaya çıkmıştı..

Mehmet Özgür dışındaki tüm ekip ile de anlaşmalar bitmiş ve yepyeni bir kadronun kurulmakta olduğu biliniyordu.

Uyanış Büyük Selçuklu'dan Alp Arslan'a geçen ikinci oyuncu belli oldu! 10

Ancak yeni bir gelişme daha var. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Akbilge olarak izlediğimiz Mim Kemal Öke’nin de Alp Arslan dizisinin kadrosuna alındığı ortaya çıktı.

Yani Mehmet Özgür ile birlikte Mim Kemal Öke, ilk sezondan sonra ikinci sezona geçiş yapan isimler oldular.

1955 yılında İstanbul’da dünyaya gelen 35 yaşında profesör olarak Türkiye’de profesör unvanını en genç alan kişi olan Mim Kemal Öke, hem roman hem de senaryo yazdı. Televizyonda program yaptı, dizilerde yer alarak dikkat çekti.

Uyanış Büyük Selçuklu'dan Alp Arslan'a geçen ikinci oyuncu belli oldu! 11

Akbilge karakteri ile Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde oyunculuk tecrübesini artıran Öke, farklı kişiliği ile öne çıkan bir isim… Yeni dönemde Alp Arslan dizisinin kadrosunda Akbilge karakteri ile Mim Kemal Öke’yi de izleyeceksiniz.