Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu’nun yurt dışında ne kadar ilgi gördüğünü gösteren olay!

Uyanış Büyük Selçuklu’nun yurt dışında ne kadar ilgi gördüğünü gösteren olay!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında geçen sezon yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi büyük bir başarı kazandı. Dizinin devamı niteliğinde olan Alparslan dizisinde de yakında çekimlere başlanacak.

Akli Film’in başında bulunan Emre Konuk, her iki proje için de yoğun bir çaba harcadı… Uyanış Büyük Selçuklu dizisi büyük bir tecrübe kazandırdığı gibi, yurt içinin yanı sıra yurt dışında da geniş bir izleyici grubuna ulaştı. Emre Konuk, verdiği bir örnek ile dizinin ne kadar etkili olduğunu da anlattı.

Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu’na konuşan yönetmen ve yapımcı Emre Konuk, şöyle konuştu: “Sinemanın bir endüstri olduğunu son 20 yılda farkına vardık. Türkiye, bugün dünyanın sinema ve dizi sektöründe ilk üçe girmiş durumda. Bunun en yakın örneği ‘Uyanış Büyük Selçuklu’… Yayınlandığının haftasında İspanyolca’ya çevrildi. Çünkü Latin piyasası büyük ilgi gösteriyor bizim dizilere.”

Uyanış Büyük Selçuklu'nun yurt dışında ne kadar ilgi gördüğünü gösteren olay! 7

Emre Konuk’un röportajında yer alan bu sözlerinde Uyanış Büyük Selçuklu’nun daha başladığı ilk hafta yurt dışında ne kadar da çok ilgi gördüğünü anlayabilirsiniz.

Güney Amerika’da diziyi takip etmek için İspanyolca çevirisinin yapılması müthiş bir hız ve etkileyici bir başarı örneği oldu.

Türk dizi sektörünün hala önünde büyük bir yol var. Emre Konuk, sayı olarak üstün bir durumda olmayan Türk dizi sektörünün kalite olarak ise bir hayli iyi durumda olduğunu düşünüyor.