Ana sayfa Dizi Arşivi Yanık Koza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Yanık Koza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz –Yanık Koza, yapımcılığını Limon Yapım’ın üstlendiği, yönetmenliğini Murat Saraçoğlu, Özer Kızıltan ve Mesude Erarslan’ın yaptığı, senaryosu, N. İpek Aksoy, Ertan Kurtulan ve Aydın Üredi tarafından kaleme alınan dram türündeki Türk televizyon dizisidir.

Dizide önemli bir oyuncu kadrosu buluştu. Yavuz Bingöl, Başak Köklükaya, Çolpan İlhan, Ayça İnci, Mustafa Alabora dizinin kadrosunda yer alan isimlerdi. 3 sezon devam eden Yanık Koza, toplam 68 bölüm boyunca yayınlandı.

Yanık Koza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: Show TV
Yapımcı: Limon Yapım
Türü: Dram
Yayın Tarihi: 6 Nisan 2005- Şubat 2007
Mekan: Bursa
Süresi: 45 dakika
Müzik: Tamer Çıray
Başrol: Yavuz Bingöl, Başak Köklükaya, Çolpan İlhan, Ayça İnci, Mustafa Alabora.
Oyuncular: Burak Davutoğlu, Tuncer Necmioğlu, Serdar Özer, Başak Daşman, Kemal Okur, Barış Erdi, Perihan Savaş, Mete Horozoğlu, Sedef Avcı, Hande Kazanova, Saadet Gürses, Erdal Cindoruk, Ali Karagöz, Yavuz Karakaş.

GENEL İZLENİM:

Yanık Koza dizisi, Bursa’da yaşayan köklü bir ailenin sırlarla dolu hikayesi etrafında gelişen olayları konu alıyor. Dizi, konusu ve oyuncu kadrosuyla yayınlandığı döneme damgasını vurdu. 3 sezon boyunca devam eden Yanık Koza unutulmaz diziler arasında yerini aldı.

HİKAYESİ:

Bursa’nın köklü, iyi tanınan ve başarılı bir ailesi olan Çelebiler, dışarıdan bakıldığında adeta mükemmel, zengin, birbirlerine bağlı, mutlu, muhafazakâr, haysiyetli ve takdir edilen bir Bursalı ailedir. Baba Asaf Çelebi’nin, yıllar evvel iki ilkel tezgâhla kurduğu tekstil atölyesi, Türkiye’nin en gelişmiş tekstil fabrikalarına dönüşmüş ve Amerika’ya, Avrupa’nın hatırı sayılır firmalarına hatta iç pazara kumaş ve giyim üreten bir holding halini almıştır. Tüm bunların arkasında, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitirir bitirmez, Bursa’ya baba ocağına dönen ailenin büyük oğlu Galip Çelebi vardır. Doğal, iyi niyetli, karizmatik ve çalışkan bir adam olan Galip, hep hayırlı bir evlat olmuştur. Çelebi ailesinin en büyük şansı olan Galip, Hanzade Birkol ile evlenmiş ve evliliğinin üçüncü yılında bir de oğlu olmuştur: Ömerasaf. Galip ve kardeşi Akın Çelebi, hem iş dünyasında hem de çevrelerinde hasetle ve takdirle bakılan iki varisidir bu imparatorluğun.

Anneleri Esmanur Hanım, Bursa eşrafının en güçlü kadınlarındandır. Galip’in eşi Hanzade ise Bursa’nın en şanslı gelini. Galip ile Hanzade arasında, yıllar evvel giderek büyüyen uyuşmazlık, oğullarının doğumu ile sanki rafa kalkmıştır. Galip için prensipler ve aile her şeyin önünde geldiğinden, Hanzade’nin hamile kalışıyla evlilik kurumu devam etmiştir. Oğlu Ömer Asaf’a aşırı düşkün olan Galip için, evlilikten ve aşktan bekledikleri, yerini, aile babalığına ve iş hayatındaki başarı hedefine dönüşmüştür. Her şeyin normal hatta mükemmel göründüğü bu ailenin içi aslında bir Yanık Koza’dır. Galip Çelebi’nin ve tüm ailenin kaderi bir anda korkunç bir trajediyle allak bullak olur. 10 yıl evvel yaşanan ve Galip’ten saklanan büyük sır, 2005 sonbaharında ortaya çıkar ve çözülmeler başlar. O büyük aile; gerçek bir aile bile değildir aslında!

Yanık Koza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Yavuz Bingöl (Galip Çelebi)
Başak Köklükaya (Hanzade Çelebi)
Çolpan İlhan (Esmanur Çelebi)
Ayça İnci (Leyla Emirli)
Mustafa Alabora (Asaf Çelebi)
Burak Davutoğlu (Veysel)
Tuncer Necmioğlu (Dede Fikri)
Serdar Özer (Akın Çelebi)
Başak Daşman (Makbule)
Kemal Okur (Celal)
Barış Erdi (Ömer Asaf)
Perihan Savaş (Hacer)
Mete Horozoğlu (Ödemişli/Semih)
Sedef Avcı (Balım)
Hande Kazanova (Suna)
Saadet Gürses (Ayfer)
Erdal Cindoruk (Cemal)
Ali Karagöz (Cüneyt)
Yavuz Karakaş (Arif)

MEKANLAR:

Yanık Koza dizisinin çekimleri Bursa’da gerçekleştirildi. Başta Kozahan olmak üzere Bursa’nın çeşitli semtlerinde çekimler yapıldı.

JENERİK:

Yanık Koza dizisinin müzikleri Tamer Çıray’a ait. Yayınlandığı 2005-2007 yıllarına damga vuran dizinin jenerik müziği de çok sevildi. Jenerik müziğindeki şarkıyı dizinin başrol oyuncusu Yavuz Bingöl seslendirdi.

Yanık Koza Jenerik Müziği

TÜM BÖLÜMLER:

Yanık Koza dizisi 6 Nisan 2005 tarihinde Show TV’ de yayınlanmaya başladı. Kısa sürede sadık bir izleyici kitlesi edinen dizi 3 sezon boyunca devam etti. Dizi, 2007 yılının Şubat ayında yayınlanan 68. bölümüyle final yaptı.

Yanık Koza dizisinin tüm bölümlerini izlemek için lütfen tıklayınız: 

Yanık Koza Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

YURT DIŞINDA ‘YANIK KOZA’ DİZİSİ

Türkiye’de gördüğü ilgiden sonra yurt dışına da pazarlanan Yanık Koza dizisi aralarında, Almanya, İsviçre, Avusturya, Tayland, Tayvan, Vietnam, Macaristan, Polonya, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Bruney, Bosna, Ukrayna, İsrail, Singapur ve Malezya’nın da bulunduğu pek çok ülkeye pazarlandı.