Ana sayfa Dizi Haberleri Yalancılar ve Mumları dizisi konusunda büyük hata yapıldı!

Yalancılar ve Mumları dizisi konusunda büyük hata yapıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında yayınlanan Yalancılar ve Mumları dizisi ilk iki bölümü ile düşük reytingler alınca bir hayli şaşırttı. BBC formatı olan Mistresses’tan uyarlanan dizi daha önce farklı ülkelerde yeniden yorumlandı. Yani Türk uyarlama ilk değil. Ancak diğer ülkelerdeki uyarlamalar iyi sonuçlar verince Türkiye’de de uyarlanması kararı alındı.

Oyuncu kadrosu ve çekim kalitesi bakımından dizide bir sorun yok. Ceren Moray, Elçin Sangu, Şafak Pekdemir, Burcu Gölgedar, Feyyaz Duman ve İsmail Demirci gibi önemli isimleri bir araya getirmek büyük bir başarı…

Ancak dizinin senaryosuna yönelik sıkıntılar kötü bir başlangıç yapmasına neden oldu. Heyecan vermeyen ve karakterleri tam olarak da ortaya koyamayan senaryo nedeniyle Yalancılar ve Mumları dizisine izleyici tarafından çok da ilgi gösterilmediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, dizideki sorunu şu sözlerle ifade etti: “Gerek karakterleri gerekse anlatım diliyle bana İngiliz ya da Amerikan versiyonlarından ziyade Kore versiyonuna daha uygun tarzda uyarlanmış gibi gelen içeriğin izleyiciyi etkileme gücünde ve karakterlerin izleyiciye sunumunda aksaklık olduğu da bir gerçek.

İşte bundan dolayıdır ki Nermin Yıldırım tarafından kaleme alınan senaryosuyla gerilim ve dramı bir arada aktarmaya soyunan diziye yönelik ‘Havada yüzüyor’ yorumumu yapmak kaçınılmaz oluyor.

İlk bölüm itibariyle genel hatlarıyla tanıtılan karakterler ne ruh haliyle ne de özel yaşantılarıyla yeterli etkiyi yaratacak türden verilemedi bize. Hepsiyle ilgili bilgiler kısa geçişlerle ele alınırken onların karakter derinliğine de inemedik haliyle. Dahası karakterleri ilginç kılacak özgünlüklere de rastlayamadık.”