Ana sayfa Dizi Haberleri Yalancılar ve Mumları reytinglerde şoke etti!

Yalancılar ve Mumları reytinglerde şoke etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Fox TV ekranlarında izleyicilerle buluşan dizilerin düşük performans göstermesi sonrasında alınan final kararları ciddi şekilde eleştiriliyor. Kanal yönetiminin son iki sezondur uyguladığı çok fazla sayıda dizi yapıp bunlara kısa süreli şans verip, düşük reytingler gelince de hemen yayından kaldırma politikası elde hiçbir şey bırakmıyor.

Geçen sezon Yasak Elma ve Son Yaz ayakta kalabilmişti. Yasak Elma yoluna devam ediyor ama Son Yaz gelecek hafta final yapacak. Yani kanal yönetiminin geçen sezondan bu sezona taşınan tek bir dizisi kaldı. Aşk Mantık İntikam ve Evlilik Hakkında Her Şey tuttu. Kanunsuz Topraklar henüz yönünü belli edemedi ama diğer yeni diziler ise bir bir patlıyor…

Uzak Şehrin Masalı dizisine yeterince ilgi göstermeyen Fox TV yönetimi şimdi Yalancılar ve Mumları ile aynı tabloyu bir kez daha yaşıyor. Aslında her iki dizi de başarılı yapımlar olarak öne çıktı. Ancak kanalın izleyicide bıraktığı güvensizlik ekran başına geçme refleksini azaltıyor. Bir dizi Fox TV’de yayınlanıyor ise izleyici artık iki kez düşünmek zorunda kalıyor.

atv’nin diziler düşük reyting performansı sergilese bile onlara zaman verme tavrı ile, Fox TV’nin hiç zaman vermeden yayından kaldırma tavrı izleyiciler tarafından kanıksandı… Bu durum Fox TV aleyhine işlemeye başladı.

Pazar akşamları Uzak Şehrin Masalı’na yakın reytingler alan Yalancılar ve Mumları için şimdi nasıl bir karar alınacak merakla bekleniyor…

Yalancılar ve Mumları dizisinin de pazar rekabetinde çok gerilerde yer alması hiç şaşırtıcı olmadı. Dün akşam dizinin tüm kişiler ve AB grubunda 11. sırada yer alması ve ABC1’de de günü 10. kapatması Fox TV adına bir başka sorun anlamına geliyor.

Şimdi geride Elkızı, Elbet Bir Gün, Mahkum ve ilk ismi İmkansız olarak tarif edilen Hazal Kaya ve Buğra Gülsoy’u buluşturan diziler kaldı…

Uzak Şehrin Masalı ile Son Yaz bu hafta bitiyor. Yalancılar ve Mumları büyük sıkıntı yaşıyor. Akıbeti henüz belli değil.

Sonuç olarak; Fox TV yönetiminin yeni stratejinin aslında izleyicinin hafızasında kötü izler bırakmak dışında büyük bir faydasının olmadığını görmesi ve emek verilen projelere fırsat tanıyarak izleyicide oluşan algıyı değiştirmesi şart.