Ana sayfa Dizi Haberleri Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular!

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – atv’nin yeni dizisi Akıncı, dün akşam (1 Ocak Cuma) ilk bölümüyle ekrana geldi. Büşra Develi ve Şükrü Özyıldız’ın başrolünde oynadıkları dizinin bilim kurgu olduğu daha önceden gündeme gelmiş ve izleyici, ekranda alternatif bir dizi görmenin heyecanıyla beklemişti. Yayınlanan ilk bölüm reytinglerde ilk 10’a girdi ama sosyal medyada aldığı eleştiriler de gözden kaçmadı.

Türkiye’de bir süper kahraman dizisi çekmek için kolları sıvayan NTC Medya ve cesur bir kararla diziyi yayınlayan atv, farklı bir yapımı ekrana getirmeyi başardı. Üstelik uzun süredir çekimleri devam eden dizi için teknik anlamda da yoğun bir çalışma harcandığı anlaşılmakta.

Şükrü Özyıldız’ın böylesi ilk kez yapılmasına karşın dizideki başrolü kabul etmesi de başka bir cesaret. Tüm oyuncular ve ekibin, canla başla çalışarak yerli bir bilimkurgu-fantastik dizi çekmek için büyük çaba gösterdikleri ve eleştirileri de göze aldıkları da tahmin edilmekte.

İzleyici, bu süper kahramanı merak etti ve ilk bölümde diziyi izleyerek anlamaya çalıştı. Kimi izleyiciler diziyi çok beğendiklerini, cesaretleri nedeniyle de kutladıklarını belirten yorumlar yaparken, bazı izleyiciler de eleştiri yağmuruna tuttular.

Ramo ve Arka Sokaklar gibi iki güçlü rakibin ekranda olmadığı Cuma akşamında ilk bölümü yayınlanan Akıncı dizisi totalde 6’lı oranlar, ABC1’de ise 5’li oranlarla iyi bir başlangıç yaptı. Dizinin AB performansı ise 4’lü seviyelerde gerçekleşti. Total’de 6. ve AB’de de 7. sırada yer aldı.

Diziyi eleştirenler, bazı sahneleri saçma bulduklarını yorumlarken, bazıları da komik bulduğunu anlatıyor. Sahnelerde mantık hataları olduğunu söyleyen kimi izleyiciler de durumu tiye aldılar.

İzleyenlerden gelen bazı yorumları haberin devamında aşağıda görebilirsiniz…

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular! 14

1. Bölüm Özeti:

Suç dünyasına karşı amansız bir mücadele yürüten Akıncı, terör örgütlerine İstanbul’da yapılacak silah teslimatını haber aldığında bu duruma müdahale etmek ister. Orhan, topladığı istihbaratla ona bu ‘bıçak sırtı’ operasyonda yardımcı olur. Üç yıldır Akıncı ile ilgili yaptığı haberlerle tanınan ve onun gerçek kimliğine ulaşmaya çalışan gazeteci Nergis Emiroğlu da hem haberin hem de Akıncı’nın peşindedir.

Akıncı bir yandan silah teslimatını durdurmaya çalışırken bir yandan da ülkede birçok yasadışı faaliyetin arkasında olan örgütün Türkiye’deki bağlantılarının kim olduğunu bulmaya çalışmaktadır.

Akıncı’yı yakalamak ve adalete teslim etmek isteyen Terörle Mücadele Şube Müdürü Kemal Günay’ın başında şimdi başka bir bela vardır: Ele avuca sığmayan, başına buyruk çalışmayı seven Komiser Cüneyt bizzat Akıncı dosyasında görev almak üzere İstanbul’a çağrılmıştır.

İşte Akıncı dizisinin 1. bölümden bir aksiyon sahnesi:

İşte gelen yorumlardan bazıları:

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular! 15

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular! 16

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular! 17

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular! 18

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular! 19

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular! 20

Yapmacık, saçma, komik, tuhaf! Akıncı dizisini eleştiri yağmuruna tuttular! 21