Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisinde akış bozuldu, izleyici itirazlara başladı! Fakat her şey bir anda değişebilir!

Yargı dizisinde akış bozuldu, izleyici itirazlara başladı! Fakat her şey bir anda değişebilir!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Kanal D ekranlarında Pazar akşamları yayınlanan Yargı dizisi, her bölümüyle konuşulmaya devam ediyor. Sezonun en dikkat çeken yapımlarından birisi olan Yargı’da izleyici, özellikle olayların hızlı akması, çözümlerin uzatmadan kısa sürede ortaya konulması nedeniyle diziyi bir başka yere koymakta rakiplerinden.

Kimi dizilerde cevapların, çözüm bekleyen olayların uzatılıp sündürülmesine kızan izleyici, Yargı dizisinin ilk bölümünden itibaren hızlı bir akış yaşanmasından hayli memnundu. Geçtiğimiz hafta Pazar akşamı 21. bölümü yayınlanan dizide yanıt bekleyen sorular karşısında durağan kalınca, izleyici de eleştirmekte gecikmedi!

Ay Yapım imzalı Yargı dizisi, özellikle senaryosu ve oyunculuklar açısından büyük beğeni toplayan bir yapım. Dizinin senaristi Sema Ergenekon, en az başroller Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu kadar konuşulmakta. Büyük bir emekle ortaya konulan hikaye için senaristin özeni de zaten herkesin malumu.

Sema Ergenekon’un diziyi gerçeklikten koparmamak için attığı adımlar, iki yıl boyunca hukukçularla çalışması, adliye koridorlarında mesai harcaması, zaten dizinin başarısında en büyük etken. Ancak senariste son bölümle birlikte izleyiciden kimi eleştirel yorumlar da yapılmakta.

Yargı dizisinde akış bozuldu, izleyici itirazlara başladı! Fakat her şey bir anda değişebilir! 23

Yargı dizisinde her hafta düğümlerin hızla çözülmesi, soruların yanıtlarını bulması, sürükleyici akış izleyicinin çok sevdiği bir gidişat. Her bölüm sonunda sürprizlerle fazla uzatmadan olaylar çözülürken, bir başka soru ile bölüm sonunda baş başa bırakıldı izleyici.

Pek çok dizinin haftalarca, aylarca bir tek cümlenin söylenmemesiyle uzayıp giden hikayesine bakılınca, Yargı dizisinin akan senaryosu bambaşka bir yerde durmakta. Fakat izleyici bu duruma o kadar alıştı ki bir haftalık duraksama, hemen eleştirilere yansıdı!

Sosyal medyada izleyicilerden gelen yorumlara bakılınca, Yargı dizisine gelen eleştiriler göze çarpıyor. Son bölümde izleyici, Engin cinayetinin bir an önce çözülmesi, katilin bulunması, ortaya çıkması için heyecanla bekliyor. Özellikle iki bölümdür kimi ipuçlarına bakılarak ‘bu hafta tamamdır ortaya çıkacak’ duygusu yaşatılıyor.

Fakat araya başka hikayeler, karmaşık ilişkiler girdikçe Engin meselesi de uzadı gitti. Yeni bölümde Yekta’nın Ceylin ve Ilgaz ile uğraşması sonrasında diplomasının sahte olması meselesi ortaya çıktı. Okul arşivinden durumu araştırmak isteyen Ceylin ve Ilgaz, binanın önüne geldiklerinde bir patlama yaşandı. Hemen ardından sevinçle patlamayı haberlerden izleyen Yekta ve Cüneyt’in kahkaha dolu anları yansıdı ekrana. Engin meselesi ise bir başka bölüme kaldı.

Yargı dizisinde akış bozuldu, izleyici itirazlara başladı! Fakat her şey bir anda değişebilir! 24

Yekta’da pek çok sır olduğu zaten malum. Engin’in kendi oğlunu öldürmüş ya da öldürtmüş olma ihtimali de yüksek. Tüm şüpheler de onun üzerinde yoğunlaşıyor. Ancak Yekta’ya yaklaştıkça, Engin meselesine giremeden, başka başka olayların ortaya çıkacağı da sahte diploma meselesinden görülüyor.

Halihazırda Engin’in katilinin ortaya çıkmasıyla Yargı dizisi nasıl bir yola girecek bu da başka bir soru! Dizinin şu an için en önemli konusu katilin bulunması. Cinayet çözüldükten sonra ne olacak? Hikayenin izleyiciye bir başka sürükleyici konu vermesi gerekiyor dizinin devamı için. Muhtemelen senarist bu durumu uzatmayacak ama Engin’in katilinin ortaya çıkmasından sonra başka olay örgüleri oluşmalı ki dizinin devamlılığı sağlanabilsin.

Şimdilik senaristin nasıl bir yol izleyeceğini bilmek mümkün olmasa da bu durumun çok fazla uzamayacağı, önceki bölümlere bakılarak söylenebilir.

Niyazi’nin Yekta’nın adamı olduğu, izleyici tarafından tahmin ediliyor. Yekta büyük sırlar taşıyor. Fakat onu çözüp içeri atınca, şu anki gidişatla dizide hikaye kalmayacak! Dolayısıyla daha karmaşık durumlar yaşatılarak izleyicinin dikkati başka yerlere çekiliyor. Engin meselesinin çözülmesi için zorluklar yaratılmakta.

Hızlı akan Yargı dizisinin bu nedenle biraz durağan bir sürece girdiği izleyici tarafından yorumlanmakta. Bir izleyicinin son bölüm için yaptığı yorumlardan birisi şöyle: “Sıkıcı olmaya başladı artık. Bir cinayet çözülemedi. Savcı avukat oldu, avukat cezaevine girdi. Dizi adından sapmaya başladı. Döndürün Ilgaz’ı savcılığa, Ceylin’i avukatlığa yargı dağıtsınlar. İlk bölümlerdeki heyecan gelsin. Yekta’yı bu kadar ön plana çıkarmaya gerek var mıydı?”

Bir başka izleyici de şöyle söylüyor: “Artık izlemiyoruz.. Aynı düzlemde gidiyor. Bu kadar hareketli başlasam bir dizi bu kadar sıradanlaşır. Pars ile Ilgaz arasında diyalog yok. Patlama neydi öyle..” diye yazdı.

Yine bir başka izleyici de “Bugün sondu son bir şans verdim dedim ki, bugün azmettirici ortaya çıkarsa izlemeye devam edicem maalesef yine bizim Hatay’ımızın künefe peyniri gibi sündükçe sündü. Amma uzadı bu mevzu dahada izlemem.” şeklinde bir yorum yapıyor…

Benzer yorumlar çoğaltılabilir. Ancak pek çok kişi, bu yorumlara benzer eleştiriler getiriyor. Her hafta uzun süreli bir dizi yazmak ve ilgiyi hep üstte tutabilmek zor bir iş. Reytingleriyle yine kanalın yüzünü güldüren Yargı dizisinde, senarist her zamanki manevralarını mutlaka yapacak ve izleyiciyi hiç beklemediği bir anda bambaşka bir hikayenin içine çekecektir! Zira Sema Ergenekon, 21 bölüm boyunca hep şaşırtan güçlü kalemiyle Yargı dizisinin izleyicisini genel olarak mutlu etmeyi başarmış bir isim… İzleyip göreceğiz…

Yargı dizisinde akış bozuldu, izleyici itirazlara başladı! Fakat her şey bir anda değişebilir! 25

Yargı dizisinde akış bozuldu, izleyici itirazlara başladı! Fakat her şey bir anda değişebilir! 26

Yargı dizisinde akış bozuldu, izleyici itirazlara başladı! Fakat her şey bir anda değişebilir! 27