Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisinde herkes Engin’in katilini soruyor ama Laçin’in o haline dikkat!

Yargı dizisinde herkes Engin’in katilini soruyor ama Laçin’in o haline dikkat!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Kanal D ekranlarında Pazar akşamları yayınlanan Yargı dizisi, 16 bölümüyle ekrana geldi şu ana kadar. Bu hafta yayınlanacak 17. bölümü ise merakla bekleniyor. Zira dizinin ‘kötü adamı’ Engin’in ölümünden sonra ortada büyük bir soru işareti kaldı: Katil kim?

Engin’i Ceylin’in vurmuş olma ihtimalini zaten izleyici de en az Ilgaz kadar mümkün görmüyordu! Diziyi yakından takip edenler, küçük işaretlerden bu işte bir iş olduğunu da kavramıştı! Ancak 16. bölümde Ceylin’in olay yerine gidip yeniden yaşadıklarını hatırlamaya başlaması ile birlikte katilin bir başkası olduğu da net bir şekilde ortaya konuldu.

Peki kimdi? Ceylin’in kafasına bir kişinin vurduğu, zaten adli tıp raporunda da tespit edilmişti. Ceylin o anları hatırladığında, aynı zamanda karnına bir tekme de yediğini ve sonrasında Engin’in yerde yatarken kendisine baktığını, bir kişinin onun üzerine eğildiğini gördüğünü de hatırladı!

Üstelik bu kişinin kadın olduğunu da Engin’in üzerine eğilirken saçlarını görmüş olduğu ve şampuanının kokusunu bile duyduğu da ortaya çıktı. Bu noktadan itibaren de kafaları karıştıran pek çok ipucunun, farklı karakterleri iliştirildiği anlaşıldı!

Senarist Sema Ergenekon, yine pek çok ihtimali ince ipuçları ile senaryoya yerleştirmişti! Dikkatli izleyiciler bu ipuçlarını takip ederek Neva, Laçin, Seda’dan birinin cinayeti işlemiş olabileceğini düşünüyor.

Pek çok izleyici, 16. bölümün sonundaki sahneye takılı kaldı! Zira, Ceylin’in annesi Gül ile yüzleşen Laçin’in şoförünün aracı deniz kenarında durdurmasıyla kafalarda soru işareti bırakan bir ipucu daha ortaya çıktı. Arabadan inen Laçin, cebinden çakmak ve sigara ağızlığı çıkardı. Katilin ya da azmettiricinin olay yerine yakın evin önünde üstüste pek çok sigara içtiği biliniyordu. Bu sigaralarda DNA çıkmamıştı, muhtemelen ağızlık kullanan birine aitti ve bu ipucu da Laçin’i işaret ediyordu!

Yargı dizisinde herkes Engin'in katilini soruyor ama Laçin'in o haline dikkat! 8

Bu küçük bir şaşırtmaca mı, Yekta’nın bir oyunu mu bilinmez ama Laçin’in şoförü ile bir ilişkisi olduğu da net bir şekilde öğrenildi.

16. bölüm büyük kafa karıştırdı, sosyal medyada pek çok tahmin havada uçuştu. Katili öyle ya da böyle yakın zamanda öğreneceğiz. Soru işaretleri de gidecek. Ancak, 16. bölümde kısa fakat izleyicinin katile odaklandığı için çok fazla konuşmadığı bir sahne var ki iki usta oyuncuyu devleştiren, çok özel bir sahneydi!

Her şeyden önce Gül karakterini oynayan Zeyno Eracar ve Laçin’e hayat veren Nilgün Türksever, karşılıklı sahneleriyle her ne sebeple ya da şekilde olursa olsun, evladını kaybetmiş iki annenin çaresiz çığlıklarını o kadar güzel yansıttılar ki izleyicinin yüreğine oturan bir sahne oldu bu sahne!

Yargı dizisinde herkes Engin'in katilini soruyor ama Laçin'in o haline dikkat! 9

Sema Ergenekon, yine kalemini konuşturarak Yargı dizisindeki bu yüzleşme sahnesinde bir katil, biri kurban olan iki çocuğun annesinin ortak duygularını o kadar güzel cümlelerle anlatmıştı ki Gül ve Laçin’in aslında olayların kurbanlarından olduklarını ortaya koyuyordu!

Öldürülen İnci’nin annesi Gül, Engin’in katil olduğunu öğrenince evlerinin önüne giderek Laçin’in önüne bir kefen atmıştı! Laçin, Gül’ün aslında ne yaşadığını, Engin öldükten sonra çok daha iyi anladı. Yaşanan her şeyi bir kenara bırakarak, sadece bir anne, evladını kaybetmiş bir kadın olarak bu kez Laçin gitti Gül’ün kapısına.

İki acılı annenin karşılaşması, dile gelen duygular ve sonrasında gözyaşları içinde sarıldıkları sahne o kadar gerçekçiydi ki usta isimler bir kez daha ustalıklarını ortaya koydular…

Yargı'da anne dayanışması

Laçin, Gül’e şunları söylüyordu: “Tek bir şey soracağım. Mutlu musun? Tatmadın dedin ya, tattım. Gör bak acı neymiş dedin ya, gördüm. Odalarda kokusunu arıyorum. Terliklerini giydim çıkarmıyorum. İçimde tişört. Hepsi yalan. Ondan kalan kırıntıların peşinde koşar gibiyim. Topluyorum ama ellerim boş. Avcumda sadece acı, gözyaşı. Soruyorum şimdi sana. Öldü oğlum. Getirdiğin kefene saracağı mutlu musun? Eşitiz artık. İkisi de yok. Kim kazandı? Kim kaybetti? Mutlu musun?”

Hıçkırıklara boğularak konuşan gözü yaşlı, perişan haldeki Laçin’i, Gül’den daha iyi kimse anlayamazdı! İkisi de yaşanan olaylarda tamamen suçsuzdu. Sadece anneydiler. Kurban ya da katilin kim olduğunun da bir önemi yoktu o sahnede!

Gül, Laçin’in kalbinin tam ortasından acıyla söylediği bu sözler karşısında onu anladığını şu cümlelerle ifade etti ve ona ağlayarak sarıldı! “İnsanın içi yanarken acısı nerden çıksın bilmiyor. Bir ateş düşüyor. Her yanı sarsın istiyor, her yanı…”

Evlatlarını kaybeden iki annenin birbirlerine hıçkırarak sarıldıkları bu sahne, dizide ‘Katil kim?’ sorusunun gerisine düşse de aslında Yargı dizisinin unutulmaz anlarından birisiydi… Üstelik bu anı izleyenler için Laçin’in oğlunu öldürmüş olması da pek mümkün görünmüyor! Ne yapmış olursa olsun oğluna bu kadar düşkün bir annenin katil olması ihtimali, bu sahneyle çürütülmüş sanki!

İşte o sahne: