Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı!

Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranlarında yayınlanan Yargı dizisi, yeni sezonda izleyenlerin her bölümü merakla beklediği bir yapım olarak büyük heyecan yaşatıyor. Başrollerinde Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun rol aldıkları dizinin 13. bölüm sonu, izleyenleri bir kez daha ‘yok artık’ dedirtecek noktaya getirdi!

Yönetmenliğini Ali Bilgin’in üstlendiği ve senaryosunu Sema Ergenekon’un yazdığı dizide heyecan hiç bitmiyor! Dizinin son bölümünde Engin kaçarken aracına binen Ceylin’in gözlerini ormanlık bir arazide açmış olması, herkesi şaşırtan bir gelişme oldu.

Daha da tuhafı alnında kan bulunan Ceylin’in elindeki silah ve yanındaki cesetle orada ne işi olduğu şimdi herkesin merakla beklediği bir soru…

Yargı dizisinin 14. bölümünde düğümler bir bir çözülecektir ama diziyle ilgili sosyal medyada yapılan bir analiz, izleyiciler açısından hayli şaşırtıcı bilgilere ulaşılmasını da sağladı…

Sezonun en dikkat çeken yapımlarından birisi olan Yargı’nın afişini, muhtemelen pek çok kişi bu ayrıntıda göremedi. Dizinin sıkı bir takipçisi olduğu anlaşılan bir izleyici, Ekşi Sözlük’te yazdıklarıyla herkesi şaşırtan bazı detaylara dikkat çekti.

İzleyicinin Yargı dizisinin afişi üzerinden yaptığı yorumlar hem ilginç hem de dikkat çekici cümlelerle dolu…

Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı! 13

İzleyicinin yorumu şöyle: “Posterde üç kez Ilgaz-Ceylin ilişkisi iç içe geçmiş şekilde vurgulanmış. Bunlardan en geride ve gölgede kalanı aşk ilişkilerini, en öne çıkarılmış olanı ise verdikleri hukuki savaştaki ilişkilerini gösteriyor. Bu ilk fotoğrafta Ilgaz ve Ceylin birbirlerine bakmıyorlar ama sanki aynı hedefe kitlenmiş gibiler. El ele tutuşsalar da bir adliye koridorunda, klasik bir gözaltı hücre sırasında oturuyorlar. Elleri birbirlerine sarı simden yapılmış örgü bir kordon ile bağlanmış. Bu sarı sim kordon savcıların cübbelerinde yer alır. Sarı sim kordonun resmi olmayan kaynaklarda adalete hizmet eden savcılığın mesleki sembolü olduğu belirtilir. Bu sim kordon hem Ilgaz hem Ceylin’i her şeyin başında birbirine bağlıyor. Hem de bir anlamda onların ellerini kollarını kanun önünde bağlıyor.

Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı! 14

İkinci sırada gelen görselde ise Ilgaz ve Ceylin birbirlerine sırtlarını dönmüşler. Bu hem görüş ayrılıklarını hem aileleri nedeniyle ayrı düşmelerini hem de birbirlerine sırtlarını dönecek kadar güven duymalarını simgeliyor.

Hikaye başladığında sadece hukuki boyutta olan ilişki, zaman zaman ikisinin farklı yönlere bakmalarına rağmen birbirlerine güven duydukları bir ortaklığa ve sonunda da aşka evrildi. Ancak aşkları hukukun ve ailelerinin gölgesinde kalacak gibi görünüyor.

Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı! 15

Dizinin posterine göre başından beri vaat ettiği öykü Ilgaz ve Ceylin’in aşk hikayesi olduğu için bu aşkı izlemekten rahatsız olanların diziyi eleştirmesi kadar anlamsız ve haksız bir eleştiri olamaz diye düşünüyorum. Bu diziyi Ilgaz ve Ceylin aşkı var diye eleştiremezsiniz. Ama bu aşkı göstermeyen ya da gösterirken muhafazakar davranan bir senaryoyu yerin dibine batırma hakkına sahipsiniz. Çünkü dizinin bu posterle seyirciye vaat ettiği hikaye bu posterde gölgede olsa da tutkusu aşikar olan bir aşkın hikayesidir.”

Dizinin dikkatli takipçileri, bu yorum üzerine farklı yorumlar da getirmekteler ya da eklemeler yapıyorlar. Diziye bir de onların gözünden bakıldığında, afiş çalışmasının içindeki sembollerden yola çıkılarak nasıl bir özen olduğunu da görebiliyoruz.

Bir başka izleyicinin, dizinin afişinin ortasında bulunan kırmız şekil ile ilgili ön görüsü de yine ilginç yorumlardan… Afişte görüldüğü üzere Ilgaz ve Ceylin’i ayıran bir kan gölgesi var. Bununla ilgili de bazı yorumlar yapılmış.

Afişe gelen yorumlardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz. Bakalım sizler de bu yorumlara  katılacak mısınız?

Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı! 16 Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı! 17 Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı! 18 Yargı dizisinde izleyici öyle bir gerçeği farketti ki şaşırtıcı! 19