Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yargı dizisinin Neva’sı Başak Gümülcinelioğlu büyük kırgınlık yaşıyor!

Yargı dizisinin Neva’sı Başak Gümülcinelioğlu büyük kırgınlık yaşıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ydü ve mesaj verenler arasında Yargı dizisinde hakim Neva karakterini canlandıran Başak Gümülcinelioğlu da kendi penceresinden, düşüncelerini aktardı.

Sen Çal Kapımı dizisiyle parlayan ve Yargı’da da çok iyi bir performans ortaya koyan oyuncu, 2022 yılında hala kadınların toplumsal yaşamdaki yerinin konuşulmasından rahatsız olduğunu söyledi. Başak Gümülcinelioğlu, “Bu konuya dikkat çekmek zorunda hissediyor oluşumuza dair kırgınım aslında. Kadın-erkek cinsiyet bazında ayırt edilmeden insan insandır, toplumda eşit yeri, sözü vardır ve bu bağlamda yapılması gerekenler çoktan yapılmış olmalıdır diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Oyuncu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk kadınlarının birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı elde ettiğini özellikle vurguladı.

Aydınlanma sürecinin hızlı bir şekilde devam etmesi gerektiğine işaret eden oyuncu, şöyle konuştu: “Türk kadınının 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk sayesinde birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını edinmesiyle başlayan bu aydınlanma sürecini hatırlayıp attığımız tüm adımları bu ışıkta ilerletmemiz gerektiğine inanıyorum. Umuyorum daha aydınlık, daha umutlu yarınlar bizimdir…”

Yargı dizisinin Neva'sı Başak Gümülcinelioğlu büyük kırgınlık yaşıyor! 8

Yargı dizisine Derya karakteri ile sonradan katılan Şükran Ovalı ise, tüm kadınların ayrımcılığa uğramaması olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

“Öncelikle tüm kadınlar için temennim; herhangi bir ayrımcılığa uğramadan hem iş hem sosyal hayatlarında eşit bir düzende yaşayabilmeleri. Cinsiyetçi ayrımlara ve engellere kulak asmadan, yılmadan çalışan, emek veren, sorgulamaktan, üretmekten vazgeçmeyen tüm kadınların gününü kutlarım.”

Yargı dizisinin Neva'sı Başak Gümülcinelioğlu büyük kırgınlık yaşıyor! 9

Dizide yer alan usta oyunculardan Zeyno Eracar ise, kadınların duygularını özgürce ve korkmadan yaşayabilmesi gerektiğini söyledi. Oyuncu, “Eğitimli, güçlü, çalışkan , şefkatli ve adil kadınların yetiştirdiği gelmekte olan bu yeni nesil, dünyamızı enfes bir hale getirecek. inancım tam. Canım anneler, güzel anneler İlmek ilmek dokuduğumuz, şefkatle dokunduğumuz evlatlarımıza neyi nasıl öğrettiğimiz çok çok önemli. Ve unutmamalıyız ki çocuklar en çok görerek öğreniyor, o zaman ne yapıyoruz. Başımız dik, yola devam” dedi.