Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı, Tozluyaka, Yalı Çapkını, Duy Beni, Kızılcık Şerbeti… İşte haftaya damgasını vuran diziler…

Yargı, Tozluyaka, Yalı Çapkını, Duy Beni, Kızılcık Şerbeti… İşte haftaya damgasını vuran diziler…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Ekranların sevilen dizileri, her hafta aynı anda yayınlanan diğer kanalların rakip dizileriyle kıyasıya bir reyting mücadelesi veriyorlar. Bu mücadelede ayakta kalan devam ederken, reytingleri düşenler, kanallar tarafından final kararı ile uğurlanıyor! Kimi zaman tepkiler de alan final kararları, izleyenlerin beğendikleri dizilerle ilgili olarak endişelerini dile getirdikleri sosyal medyadan destek sağlamak için bazı çabalara da dönüşüyor.

Sosyal medyada izleyicilerin beğendikleri diziler ve oyuncuların isimlerini etiketleyerek yaptıkları paylaşımlar, dikkat çekmeye ve farkındalık yaratmaya yarıyor. Bazı dizilerin bu yolla izleyici sayısının arttırıldığı da görülüyor. Ancak tek başına sosyal medya etkileşiminin iyi olması, bir dizinin devamı için yeterli değil! Örneğin yaz başından beri Star TV’de ekrana gelen gençlik dizisi Duy Beni, son dönemin sosyal medya etkileşimi açısından en büyük dikkat çeken yapımı oldu. Fakat sezonda reytinglerini yükseltip rakip dizilerle mücadele edemeyeceği anlaşılınca finaline karar verildi.

Yargı, Tozluyaka, Yalı Çapkını, Duy Beni, Kızılcık Şerbeti... İşte haftaya damgasını vuran diziler... 9

Yine de sosyal medya desteğini yabana atmıyor ne izleyici ne kanallar ne de yapım şirketleri. Bu nedenle dizilerin sosyal medyada daha çok dikkat çekmesi için resmi kanallardan da çeşitli paylaşımlar yapılıyor, merak uyandırıcı ve dikkat çekici bazı içerikler öne çıkarılıyor.

Sosyal medya reytingi en yüksek diziler, gelen paylaşımlar ve kullanıcı sayısına göre ortaya çıkıyor. Etkileşimi en yüksek olan dizilerin karneleri, bazı ölçümleme kuruluşları tarafından yayınlanıyor.

Somera’nın yaptığı ilk 10 tablosuyla verilen son haftalık durum aşağıda yer alıyor! Reytinglerde büyük çıkış yakalayarak sezona damgasını vuran dizi Yalı Çapkını, ileti, reyting ve kullanıcı sayısı ile, diğer dizilere büyük fark atmış görünüyor listede!

Yargı, Tozluyaka, Yalı Çapkını, Duy Beni, Kızılcık Şerbeti... İşte haftaya damgasını vuran diziler... 10

31 Ekim- 7 Kasım aralığında yapılan araştırma sonuçları, haftalık sosyal medya reytingini ortaya koyuyor. Yalı Çapkını dizisinin ilk sırada yer aldığı listede 2. sırada Cumhurbaşkanı İle Gündem Özel programı yer alırken, 3. sırasında ise Yargı dizisi bulunuyor. Kanal D’nin Pazar akşamları yayınlanan hukuk temalı dizisi Yargı, bu sezon da hem reytingleri hem de sosyal medya etkileşimleri ile gündemde.

Yargı, Tozluyaka, Yalı Çapkını, Duy Beni, Kızılcık Şerbeti... İşte haftaya damgasını vuran diziler... 11

Final kararı alınan Duy Beni dizisi, 4. sırada yer almakta. Ekrandaki reytingi düşük kalsa da sosyal medya etkileşimi yüksek bir dizi oldu. Yürek Çıkmazı da yayınlanan ilk iki bölümüne karşın bu listeye girmeyi başardı!

Tozluyaka’nın 7., Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisinin 9. ve yeni dizi Kızılcık Şerbeti’nin 10. sırada yer aldığı tabloda bakalım haftaya değişiklikler ve sürprizler yaşanacak mı?