Ana sayfa Sosyal Medya Yargı’nın Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak’tan senarist Sema Ergenekon’a övgü dolu sözler

Yargı’nın Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak’tan senarist Sema Ergenekon’a övgü dolu sözler

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazar akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen Yargı dizisi, her hafta heyecanlı bölümlerle ekrana gelmekte. Kanal D’nin sevilen dizisi, bu hafta 21. bölümüyle ekranda olacak. Dizi, oyunculukları kadar hikayesiyle de çok konuşulmakta.

Her projesi ile adından söz ettiren senarist Sema Ergenekon, Yargı dizisinde izleyiciye öyle ters köşeler yaşatıyor ki her seferinde şaşırtmayı başarıyor. Tam yanıtlar bulundu olay çözüldü denilirken, başka sorular, başka olaylar ortaya çıkıyor ve izleyici yine hikayenin peşinde sürükleniyor.

Diziyi kaleme almadan önce uzun bir adliye mesaisi yapan senarist Sema Ergenekon, şimdi bu özel çabasının da karşılığını alıyor. Her hafta reytingleriyle konuşulan Yargı dizisi, izleyiciyi sıkmadan, yormadan, heyecanı düşürmeden 21. bölüme kadar geldi.

Yargının senaryosu, izleyici kadar oyuncuların da takdirini almakta. Dizinin başrol oyuncuları Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz, her fırsatta Sema Ergenekon’un senaryosunu, hikaye örgüsünü, karakter analizlerini beğendiklerini ortaya koyuyorlar.

Özellikle diziyi izleyenlerin ilgisini çeken bir başka durum daha var ki günlük hayatın içinde yaşanan pek çok olaya da değiniyor olması. Kimi zaman ülke gündemindeki bir olaya atıfta bulunulan dizide, kimi zaman da hemen herkesin yaşadığı küçük detayları dizide de bulmak mümkün. Kadın cinayetlerine yapılan göndermeden tutun da karton kahve bardağının plastik kapağıyla kahve içmenin zor olduğuna yapılan göndermelere kadar günlük hayatın içinden pek çok durum, konu, olaya bağlantılar yapılıyor.

Adeta gündemi izleyici ile birlikte takip eden bir süreç işliyor dizide. Bu da izleyicinin, dizinin içinde kendisinden ve toplumsal hayattan bir şeyler bularak bir bağ kurmasını sağlıyor. Sema Ergenekon’un tek taktiği bu da değil. Ayrıca karakterleri öylesine yaşatıyor ki gerçek bir kişi olsa atacağı adımları hesaplayarak, alışkanlıkları, ilginç detayları atlamıyor.

Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak'tan senarist Sema Ergenekon'a övgü dolu sözler 8

Buna en güzel örneklerden birisini de dizinin Savcı Pars’ı Mehmet Yılmaz Ak vermekte. Bir ara sosyal medyada da ‘Bir hastalığı mı var?’ sorusunu doğuran Pars’ın bir hareketi gündeme gelmişti. Gözüne ilaç sıkan Pars’ın bu durumunu madde kullanımına kadar getirmişti izleyici. Oysa son derece insani bir durum çıktı altından.

Dizideki bu ince ama karakter hakkında yaşadığı uykusuzluk ve çok çalışma haline gönderme yapan durumu Mehmet Yılmaz Ak, Magazin D programındaki röportajında şöyle anlatıyor:

“Sema Ergenekon gerçekten çok güzel sözler yazıyor. Mesela Pars’ı oynarken bu adam sürekli çalışıyordur, ekrana bakıyordur bende insani bir şey katmayı severim karakterime… yüzümüz kaşınabilir, gözümüze bir şey olabilir. Sema bunu tabi ki takipte ve biz buna bir hikaye yazalım dedi. Hemen altını doldurdu. Pars geceleri uyuyamadığı için göz kuruluğu yaşıyor ve göz damlası kullanması gerekiyor. Bu durum tamamen kolektif bir şey oluyor. ”

Yargı'nın Pars'ı Mehmet Yılmaz Ak'tan senarist Sema Ergenekon'a övgü dolu sözler 9

“Göz damlasını damlatmanız bile sosyal medyada olay haline geldi” sözleri üzerine Mehmet Yılmaz Ak, senaristin ince detaylarını överek “Sema gerçekten çok güzel şeyler yazıyor. İkon olacak replikler yazıyor bende arada böyle kendimden çok ufak virgülle noktasını değiştirerek yorumlar katıyorum.” diye konuştu.

Çekimler sırasında ortaya çıkan kimi durumların, doğaçlamaların da zamanla karakterin tarzı haline gelmesine Mehmet Yılmaz Ak, sürekli çay içme örneğini vererek şunları söylüyor: “Bazen hiç planlamıyorsunuz, o anının içerisinde olunca Pars olarak tutuyorsun. Keyif alıyorum orada eğleniyorum. Kendime eğlenecek anlar yaratıyorum.”