Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisinin taktikleri dizi dünyasında ders diye okutulur!

Yasak Elma dizisinin taktikleri dizi dünyasında ders diye okutulur!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Bir dram yapımı olarak başlayan Yasak Elma’nın ilk günlerinden bu günlerine geçirdiği değişim inanılmaz… Hem de bu değişimi ortaya koyduğu her dönemde yükselen bir proje olduğu ve hiç ilgiyi düşürmediği gerçeğini de bir kenara yazmalıyız… Bir dönem Alihan ve Zeynep aşkına tutunan hayranların, Yıldız’ın müthiş değişimi ile birlikte son 2 sezonda bambaşka bir dizi izledikleri de bir başka gerçek…

Yasak Elma dizisi dramdan absürt komediye geçiş yapan bir dizi oldu. Çünkü dram ile devam ederken, yaşanan absürtlükleri izleyicilerin kabul edebilmesi için içinde bir mizah sosu veya abartı, karikatürize olmuş karakterlere ihtiyaç vardı. İşte bu değişimi gerçekleştirdiği için Yasak Elma 4. sezonunda da yine güçlü bir yapım olarak yoluna devam ediyor.

3. sezon itibari ile Eda Ece’nin Yıldız karakterinin öne çıktığı dizide, Ender ve Şahika karakterlerinin abartılı halleri de diziye renk kattı. 85. bölüm itibari ile 5 oyuncunun ayrılmasının ardından; Berk Oktay, Erdal Özyağcılar ve Gülenay Kalkan’ın hikayeye katılması önemli bir artıydı… Nilperi Şahinkaya da sonrasında kadroya dahil oldu ve her şey büyük değişim geçirse de dizi güçlü bir şekilde yoluna devam etmeyi başardı.

Önceki hafta dizide 5 yıllık zaman atlamasının yaşanması ve sonrasındaki gelişmeler de Yasak Elma’nın ilgiyi yukarıda tutma taktiklerinden başka bir şey değil. “Asıl olan değişimdir, her şey değişir” sloganını benimseyen dizide bu değişim taktikleri sektöre adeta ders niteliğinde. Yasak Elma tam bitti, artık izleyici ilgisi azalır denildiği zaman ekip mutlaka büyük bir değişim dalgası başlatıyor ve sanki sıfırdan yeniden kronometreyi çalıştırıyor.

Yasak Elma dizisinin taktikleri dizi dünyasında ders diye okutulur! 7

Diziden ayrılan Barış Kılıç’ın Kaya karakteri ile yeniden yapıma dönecek olması da bu değişim dalgasının ve yenilik dürtüsünün bir sonucu… Yasak Elma’da olmaz demeyin, her şey olur… İşte bu söz diziyi yukarıda tutuyor ve ilginin de düşmesini engelliyor.

Medyapım ve dizinin tüm ekibinin bu işi çok iyi başardığı da bir gerçek. İşte heyecanla beklenen Barış Kılıç’ın diziye dönüşünü de bu büyük değişim dalgasının bir parçası olarak görmek lazım. Kaya karakterinin bıraktığı noktadan şimdiye dizi o kadar değişti ki, bakalım karakter bu duruma nasıl tepki verecek ve ondaki değişimler neler olacak? İşte size bir merak unsuru daha… Yasak Elma bunu hep yapıyor…

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

MEDYAPIM (@medyapimresmi)’in paylaştığı bir gönderi