Ana sayfa Sosyal Medya Yasak Elma’nın ‘Yıldız’ı Eda Ece neden isyan etti?

Yasak Elma’nın ‘Yıldız’ı Eda Ece neden isyan etti?

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Fox TV’de 5. sezonuyla ekranlara gelen fenomen dizi ‘Yasak Elma’ da canlandırdığı ‘Yıldız’ karakteriyle gönüllerde taht kuran oyuncu Eda Ece, hayvan severliğiyle de adından söz ettiren ünlü isimlerin başında geliyor.

Instagram’da 4.9 milyon takipçisi bulunan ünlü oyuncu zaman zaman yaptığı paylaşımlarla takipçilerine, cins köpek alma sevdasından vazgeçmeleri ve kimsesiz hayvanları sahiplenmeleri konusunda da uyarılarda bulunuyor. Hello Dergisi’nin yeni sayısına röportaj veren güzel oyuncu, dergiye köpek dostuyla verdiği bir pozu, instagram hesabından takipçileriyle de paylaştı.

Yasal Elma'nın 'Yıldız'ı Eda Ece neden isyan etti? 1

Eda Ece dergiye verdiği röportajda, hayvan hakları konusundaki duyarlılığını bir kez daha gündeme getirerek; “Şu anki yasada bir hayvana zarar verdiğiniz zaman, mala zara vermekten yargılanıyorsunuz. Hayvanlar ‘mal’ değil, candır. Bu yasaların düzeltilmesi için uğraştık, neyse ki ilerleme kaydedildi ve yasa çıktı. Avcılık ise bana göre kesinlikle bir spor değil, cinayettir. Birbirinden kıymetli hayvan türünü katledip fotoğraf çektirmek bir prestij değil, doğaya ihanettir” açıklamasını yaptı.

Avcılığın ülkemizde yasaklanmasını ve dünyaya örnek olmasını çok isterim diyen ünlü oyuncu, “Kürk eskiden bir prestij unsuruydu, bugün artık kürk giymek küçük düşürücü” sözleriyle de dikkat çekti. Oyuncunun instagram paylaşımı ve açıklamaları aralarında hayvan severlerin de bulunduğu pek çok takipçisinden kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı.