Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz ve Zuhal Topal’la Sofrada’nın pabucu dama atılabilir! İşte yeni yemek yarışması Kocam Yaparsa!

Yemekteyiz ve Zuhal Topal’la Sofrada’nın pabucu dama atılabilir! İşte yeni yemek yarışması Kocam Yaparsa!

tarafından ker_def

Ekranda yemek programları furyası son hızıyla devam ediyor… Yemekteyiz’in açtığı yoldan Gelinim Mutfakta iyi sonuçlarla ilerlemiş, Zuhal Topal’la Sofrada yarışması ise Fox TV’yi memnun eden sonuçlar elde etmişti. Masterchef Türkiye ise tv8 için 2018 yılının flaş işlerinden birisi olmuştu. Ekranda yemek yarışmaları, yemek programları konusunda zengin bir içerik var…

Star TV’de yemek yarışmaları alanına önemli bir yenilik getirecek bir adım atmaya hazırlanıyor… Kocam Mutfakta isimli Fransız yemek formatı yakında izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Videodan Kocam Yaparsa’nın Fransız örneğini izleyebilirsiniz.

KOCAM YAPARSA’NIN FARKI NE?

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu ise konuya farklı bir pencereden bakıyor ve Kocam Yaparsa’nın getireceği farklılığı gözler önüne seriyor. İşte Anibal Güleroğlu’nun yazısı:

“Yemek programı dendi mi çoğunlukla akla gelen ilk şey, hanımlara yönelik işler olduğu yönündedir. Nitekim ‘Gelinim Mutfakta’, ‘Yemekteyiz’ ve daha nice program bu mantık çerçevesinde ekranda yer bulan işler. Ancak erkeklerin de mutfaktaki maharetlerini yabana atmamak lazım.

Gerçi bu noktada önce Show TV’de yayınlanan, sonra TV 8’de yeniden ortaya çıkarak işi şova dönüştüren ‘MasterChef’ isimli yarışma programı gibi örnekler de mevcut. Ama şöyle ailecek sergilenen ve reytinge oynayan kurguculuktan ziyade doğallığa daha yakın bir tablo sunan türü gözüme çarpmadı doğrusu. İşte şimdi Star ‘Kocam Yaparsa’ diyerek bu farkı kapatmaya aday gibi görünüyor.

Sunuculuğunu ve şefliğini Esat Özata’nın üstlendiği ‘Kocam Yaparsa’, Fransız yemek programı “Chéri(e), c’est moi le chef”ten uyarlama. Dolayısıyla Amerikan formatı olmayarak baştan bir fark yaratılmakta. Eşlerin birlikte yarıştığı formattaki bir diğer farklılık, erkeklerin hanımlarının uzaktan yönlendirmesiyle yemekleri yapmaya çalışmaları!

Yani Esat Özata, hanımlara hangi yemeklerin yapılacağını ve nasıl hazırlanacağını söyleyecek. Onlar da şefin söylediği bu yemekleri uzaktan talimatlarla eşlerine yaptırmaya çalışacaklar. Böylece kimin mutfakta becerisi olduğu da daha net çıkacak ortaya.

‘Kocam Yaparsa’nın kayda değer farklılığıysa, puanlama konusunda. Burada değerlendirme şef tarafından değil yarışmaya katılan kocaların eşleri tarafından gerçekleştirilecek. Ancak hanımlar, yemeklerin kimler tarafından hazırlandığını bilmeden puanlarını verecekler. En önemli kuralsa, puanlamanın gözü kapalı yapılması ve sadece kulaklıkla eşleri yönlendirme hakkının bulunması. Yani hanımlar eşlerinin yaptığını kesinlikle görmeden puan verecek.

Şimdiye dek hanımların pişirip birbirleriyle kapıştığı mutfak yarışmalarına ciddi alternatif olarak ekrana gelecek olan ‘Kocam Yaparsa’nın hem eğlenceli hem de eğitici anlara sahne olacağını düşünüyorum. Açıkçası erkeklerin uzaktan anlatımlı yemek performansını nasıl icra edeceklerini de merakla bekliyorum.

‘Kocam Yaparsa’ diyenler ellerine yüzlerine mi bulaştıracaklar yoksa alınlarının akıyla işin üstesinden mi gelecekler? Göreceğiz. Her ne olursa olsun, yeter ki kameralara oynayıp dengesiz ruh hallerini sergileyip ünlü olmak için ekranları fırsat bilenlere meydan verilmesin!”