Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz’de şaşkına çeviren final! Urfalı ama kebabı tanımadı, kabaktan iğrendi, hak etmedi ama birinci oldu!

Yemekteyiz’de şaşkına çeviren final! Urfalı ama kebabı tanımadı, kabaktan iğrendi, hak etmedi ama birinci oldu!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay

tv8 ekranlarında yayınlanan Yemekteyiz programında herkesi şaşkına çeviren bir olay daha yaşandı! Şanlıurfa’da yaşayan ve çiğ köfte dükkanı olan İclal Aslan, hafta boyunca yaptığı yorumlarla herkesi çok şaşırtırken, finalde de kimseye doğru düzgün puan vermediği ve strateji yaptığı anlaşıldı.

Kabaktan iğrenen, spagettiden korkan yarışmacının, Urfalı olmasına karşılık Beyti kebabını hiç yememiş olması, kebap hakkında fazla bilgisinin olmaması, yöreye özgü Gavur Dağı salatasını tanımaması herkesi şaşırttı

Bu hafta Çarşamba günü başlayan ve bugün (13 Ocak Pazar) haftanın finali yapılan Yemekteyiz’de, kimsenin içine sinmeyen bir şekilde İclal Aslan birinci oldu!

5. gün yarışmacısı Esnaf Hasan Mert Tüysüz’ün evinde bir araya geldi yarışmacılar.

KABAK TATLISINDAN İĞRENDİ!

4. gün yarışmacısı olan ve esnaflık yapan Urfalı İclal Aslan, dün evinde diğer yarışmacıları konuk etmişti. İclal Aslan’ın yarışma sırasında önüne gelen kabak tatlısını yiyememesi dikkat çekmişti.

Uzun süre kabakla uğraşan İclal Hanım’ın puan vermek için tatması gerektiği söylendi ve küçük bir parça alıp hemen arkasından su içerek durumu geçiştirmişti yarışmacı.

SPAGETTİDEN KORKUYOR!

Kendi gününde mutfakta yemek hazırlarken Onur Büyüktopçu ile konuşmasında kabak sevmediği, yiyemediği, midesinin bulandığını söyleyen İclal Hanım’ın bir de spagettiden korktuğu ortaya çıkmıştı.

Ekran başındaki izleyicileri ve Onur Büyüktopçu’yu da çok şaşırtan durumun nedeni ise anlaşılamadı. Büyüktopçu, İclal Hanım’ın çocukluğunda spagetti ile ilgili olumsuz bir olay yaşayıp yaşamadığını sormuştu ama bilinen bir durumun da olmadığını eşi belirtmişti.

Yemekteyiz'de şaşkına çeviren final! Urfalı ama kebabı tanımadı, kabaktan iğrendi, hak etmedi ama birinci oldu! 8

MASADA HERKESİ GEREN ANLAR!

Yarışmanın final gününde de kabak tatlısı önüne gelen İclal Hanım, tatlıyı yemek istemedi ama puan vermesi gerektiği için yemek zorunda kaldı. Çatalına çok küçük bir parça alıp uzun süre yemek için uğraşan İclal Hanım’ın hali, ekran başında programı izleyenleri de çok şaşırttı.

Uzun süre masadaki herkes İclal Hanım’ın kabak tatlısını yemesini bekledi. Aldığı küçücük parçayı da bir bardak su ile yutan İclal Hanım’a masadakiler de şaşkınlık içinde bakakaldılar.

Onur Büyüktopçu, tadını bile almadan yuttuğu kabak tatlısı için İclal Hanım’dan yorum almayacağını belirterek diğer yorumlara geçmeyi tercih etti.

‘HAK EDEN KAZANDI!’ YORUMU ŞOKE ETTİ!

Final bölümüne gelindiğinde ise herkesi şoke eden bir durum yaşandı. İclal Hanım, herkese son gün yarışan Mert Bey dışında diğer yarışmacılara 1’er puan vererek strateji yapmıştı. Onur Büyüktopçu, masada haksız puan vermekle ilgili konuşmasından sonra İclal Hanım’ın o puanı verdiğini düşündüğünü de belirtse İclal Hanım kabul etmedi.

Yarışmada her şeyden önce saygıya önem verdiğini belirten Onur Büyüktopçu, “Hiç kimsenin yemeğini beğenip de yüksek puan vermemişsiniz. Biz Urfa’da yapsaydık bu haftaki yarışmayı o zaman daha yüksek puanlar mı verirdiniz?” diyerek herkesin aklındaki soruyu sordu.

İclal Hanım “Damak tadıma uysaydı farklı puanlar verebilirdim, Urfa yemekleri olması gerekmiyor” dese de diğer yarışmacılardan itiraz sesleri yükseldi.

Yılmaz Bey’in evinde yapılan Beyti kebabını ilk kez yediğini söyleyen, gavur dağı salatasını bilmediğini söyleyen İclal Hanım, herkesi şaşkına çevirmişti.

Yemekteyiz'de şaşkına çeviren final! Urfalı ama kebabı tanımadı, kabaktan iğrendi, hak etmedi ama birinci oldu! 9

ONUR BÜYÜKTOPÇU: YEMEK KONUSUNDA BİLGİNİZ YOK!

İclal Hanım’ın hiç bir yemeği beğenmemesi ve yaptığı yorumlardan da yemek konusunda geniş bir bilgisinin olmadığı izlenimi üzerine Onur Büyüktopçu, “Ben bunu yarışmacılara kırmamak üzmemek için söylemiyorum ama çok fazla yemek bilginiz olduğunu sanmıyorum. İstanbul’da yaşıyoruz, değişik semtlerden insanlar gelir, kimi dünya, yöresel, kimi enteresan yemekler yapar…vs. Siz diyorsunuz ki ben Urfa’da büyüdüm diğer menüler damak tadıma uygun değil. Önünüze ne çıkarsak beğenmeyeceksiniz galiba. Beyti kebabı çıkardı önünüze yarışmacı, o kebabı bile bilmiyorsunuz” diye konuştu.

Urfalı olsa bile beyti kebap yememiş olabileceğini, gavur dağı salatasını heyecandan tanımadığını, kendisinde unutkanlık olduğunu ve unuttuğunu söyleyerek savundu İclal Hanım kendisini.

Bu hafta yarışan Apartman görevlisi Yılmaz Kardaş’ın da yemekler konusunda detaylı bilgi sahibi olmadığı yaptığı yorumlardan anlaşılmıştı. Sürekli ‘tuzlu, tuzsuz, tatlı, tatsız’ şeklinde yorumlar yapmasıyla dikkat çeken Kardaş’ın da İclal Hanım gibi pek bilgisi olmadığı anlaşılmıştı.

STRATEJİ YAPTI KAZANDI!

Onur Büyüktopçu, aynı eleştiriyi Yılmaz Bey’e de yöneltti ve “Yılmaz Bey fazla bilginiz yok. Yoruma başlarken tuzdan başlıyorsunuz. Yemeği nasıl marine etmiş, çorbanın içinde neler var, nasıl yapılmış gibi bir bilgi yok. Bir şey soruyorum beğendim diyorsunuz 5 dakika sonra beğenmedim diyorsunuz. Ben daha cesur,yemek bilgisi olan yarışmacılarla yarışmak istiyorum” diye konuştu.

İclal Hanım, yaptığı strateji sayesinde 17 puan aldı yarışmacılardan. Onur Büyüktopçu’dan gelen 6 puanla birinci oldu ve 10 bin liranın da sahibi oldu.

İzleyenlerin de Onur Büyüktopçu’nun da diğer yarışmacıların da içine sinmeyen bir durumdu bu. Çünkü İclal Hanım, diğer yarışmacılardan Dimitra Hanım’a 1, Gökçe Hanım ve Yılmaz Bey’e 2 ve Mert Bey’e 5 gibi puanlar vererek tamamen strateji yapmıştı.  Üstelik yemekten pek de anlamadığı konusunda defalarca kez eleştirildi ve son olarak Onur Büyüktopçu da kendisini eleştirdi.

Son gün yarışmacısı Mert Bey’e 5 puan vermesi ise çok şaşırttı. Son gün olduğu ve eleştiri alacağı için veya Onur Büyüktopçu’nun tahmininde olduğu gibi kendisinin uyarısı üzerine bu puanı vermiş olduğu da tartışıldı programda.

KİMİN HAKETTİĞİNİ İZLEYİCİ GÖRÜYOR!

Puanlama sonucunda İclal Hanım duruma çok sevindi ama herkesin yüzünde hak etmediğine dair olumsuz bir ifade vardı. Puanı açıklanan İclal Kaplan ‘Hakeden kazandı’ dedi ama Onur Büyüktopçu, “Hakedenin kazanıp kazanmadığını bence seyircilerimiz çok daha iyi görüyor bu durumda” yanıtını verdi.