Ana sayfa Dizi Haberleri Şahmaran dizisi ikinci sezonuyla yıl sonu Netflix’te izleyici ile buluşuyor!

Şahmaran dizisi ikinci sezonuyla yıl sonu Netflix’te izleyici ile buluşuyor!

tarafından ker_def

Latin Amerika, ABD Hispanik pazarı ve İberya’daki Türk televizyon sektörünü öne çıkaran, İngilizce ve İspanyolca dillerinde olarak çevrimiçi ortamda gerçekleşen Turkish TV Festival, 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Dünyanın pek çok ülkesinde büyük beğeniyle izlenen Türk dizilerinin yapımcısı Tims&B Productions adına festivale Uluslararası Operasyonlar Direktörü Selin Arat katılım gösterdi. Selin Arat, yaptığı açıklamada hem İstanbul Ansiklopedisi isimli yeni Netflix dizisi ile ilgili bilgiler verdi hem de Şahmaran dizisinin ikinci sezonunun yayın tarihini duyurdu.

Türk televizyon dünyasının önde gelen yapımcıları ve dağıtımcılarının yer aldığı konferansta Selin Arat, şu açıklamalarda bulundu: ‘Şu an üzerine çalıştığımız üç televizyon projemiz ve bir platform işimiz var. Bunlar şu an ön hazırlık aşamasındalar. Ayrıca son dönemde başarılı sanat filmleriyle öne çıkan ödüllü yönetmen Selman Nacar ile çektiğimiz projemiz “İstanbul Ansiklopedisi”nin çekimleri yeni tamamlandı. Heyecanla beklediğimiz bir iş ve yıl sonunda yayında olması planlanıyor. Duyurabileceğim bir diğer sevindirici haber ise Şahmaran’ın ikinci sezonu yine yıl sonu gibi Netflix’te olacak! Televizyon dizilerimizin de yeni sezonda yayında olmasını hedefliyoruz.”

Uluslararası medya ve eğlence içeriği sektörünün önde gelen mecralarından World Screen’in, Latin Amerika pazarı için yayınladığı dergisi TV Latina’nın editörü Elizabeth Bowen-Tombari festival için şunları söyledi:

“Türk dizilerinin Latin Amerika’daki on yıllık geçmişine odaklanarak düzenlediğimiz Türk TV Festivali’ni sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Sektörün önde gelen temsilcileri ve yetenekleriyle gerçekleştireceğimiz farklı görüşmelerde, Türk dizilerinin sadece salt başarısına değil, gerek global tv kanalları gerekse yabancı izleyiciler nezdinde Türk dizilerini zirveye taşıyan uzun ömürlülüklerine, temalarına ve prodüksiyon süreçlerine de odaklanacağız.”