Ana sayfa Dizi Haberleri Yeni Hayat yayından kaldırılmayıp gün değiştirse Bir Annenin Günahı için zahmete girmek gerekmezdi!

Yeni Hayat yayından kaldırılmayıp gün değiştirse Bir Annenin Günahı için zahmete girmek gerekmezdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ekranında artık klişi olarak adlandırılan, senaryosu ile daha önce benzerleri çok sayıda yapılan işler artık o kadar da ilgi görmüyor… Kanal D bu konuda üst üste ortaya koyduğu dizi projeleri ile adeta bu görüşü destekler noktada.

Haziran ayında Zalim İstanbul dizisine final yaptıran Kanal D, yaz aylarından itibaren yeni sezon çalışmalarını başlattı. Çatı Katı Aşk dizisi bir mahalle komedisi olarak Kanal D’nin umuduydu ama kısa sürdü. Yeni Hayat dizisi iyi bir yapımdı ama klişi bulunduğu için kısa sürdü. Şimdi de Bir Annenin Günahı dizisi Cumartesi akşamları yayınlanıyor ama yine izleyicilerden büyük bir ilgi görmüyor.

Kanal D’nin yeni komedi dizisi İyi Aile Babası da çok zor bir gün olan perşembeleri yayınlanmaya başladı ve ilk bölüm itibariyle fena sayılmayacak, umut vaat eden, güzel reytingler aldı. İkinci bölümde bu durumu koruyup koruyamayacağı da merakla bekleniyor.

Kanal D’nin dün akşam 3. bölümü yayınlanan Özge Özberk, Musa Uzunlar, Mert Yazıcıoğlu, Simay Barlas, Emre Kınay ve Pamir Pekin’i buluşturan dizisi Bir Annenin Hikayesi, ne yazık ki, beklentilerin çok altında ilerliyor. Filipinler’de büyük başarı kazanması, dizinin Türkiye’de tutacağı anlamı taşımıyordu.

Yeni Hayat yayından kaldırılmayıp gün değiştirse Bir Annenin Günahı için zahmete girmek gerekmezdi! 7

Etkili sahneler ve dramın dozu konusunda belki biraz daha çalışmak gerekecek. Ancak bu dizinin elde ettiği reytinglere bakıldığı zaman, Perşembe gibi çok zor bir günde ayakta kalamayan Yeni Hayat dizisi, Cumartesi akşamları yayınlanmış olsa benzer reytingleri zaten alırdı. Serkan Çayoğlu ve Melisa Aslı Pamuk ikilisi bu reyting sonuçlarına bakıldığı zaman kötü planlama sonucu harcanmış bir dizi çifti olarak gönüllerde yara bıraktı.

Her ne kadar yeni dizi yeni unut olsa da Yeni Hayat ile Bir Annenin Günahı dizileri de aynı kulvarda yapımlar. Yani izleyiciler bir Masumlar Apartmanı gibi şoke edici hikaye bulamayacak. Sonuçta benzerleri daha önce yapılmış işler…

Kanal D’nin Yeni Hayat’ı devam ettirmesi durumunda alabileceği reytingleri şimdi Bir Annenin Günahı elde ediyor. Kanalların bundan sonra dizi ortaya koyarken, konseptine ve hikayesinin farklılığına daha fazla önem vermesi şart. Yoksa sadece oyuncu kadrosu ile bu işin yürümeyeceği ortaya çıktı.

Sonuç olarak, Netflix gibi bir platformun bambaşka mantık  ile üretilen iddialı dizilerle güçlendiği bu dönemde, televizyon kanallarının diziler konusunda denenmemiş olanı denemek gibi bir mecburiyeti ortaya çıkmaya başladı.

Veya projelerin arkasında daha sağlam durmak da kanallar adına yeni bir işe adım atıp da benzer sonuçlar almaktan çok daha hayırlı olabilir.