Ana sayfa Yabancı Dizi Yenilik Arayanlara BBC Earth’ten Kusursuz Bir Belgesel A Perfect Planet

Yenilik Arayanlara BBC Earth’ten Kusursuz Bir Belgesel A Perfect Planet

tarafından ker_def

Üzerindeki tüm canlılara ev sahipliği yapan bu eşsiz gezegenin nasıl işlediğini açıklayan birinci sınıf doğa tarihi belgeseli A Perfect Planet (Kusursuz Gezegen) 4 Şubat Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece yarısı Digitürk, Tivibu ve D-smart platformlarında yer alan BBC Earth kanalında Türkiye’deki izleyicileri ile buluşacak. Evimize bakış açımızı değiştirecek beş bölümlük seride, ünlü doğabilimci Sir David Attenborough’un özgün anlatımı, ödüllü besteci Ilan Eshkeri’nin eşsiz besteleriyle buluşuyor. BBC tarafından hazırlanan birbirinden kaliteli diğer dört yapım ise bu ay boyunca ufkumuzu açmaya devam edecek. Kutuplardaki sevimli dostlarımızın hayatına kısa bir bakış atan Penguenler: Aileyi Tanıyalım, BBC Earth’un klasikleşmiş yapımlarından Dünya’nın En Ölümcül Havası, gezegenimizin iyileştirici yönünü gözler önüne seren Dünya’nın Bilincinde ve son olarak zihnimin bilinmezliğine ışık tutan Psikedelik İlaç Denemesi: Depresyona Çare Mi? ile bu ay dopdolu geçecek.

A Perfect Planet (Kusursuz Gezegen) (1×5) Bu beş bölümlük seri, doğa güçlerinin Dünya’nın büyük çeşitlilikteki vahşi yaşamını nasıl yönlendirdiğini, şekillendirdiğini ve desteklediğini gösterecek. İlk dört bölüm yanardağların, güneş ışığının, havanın ve okyanusların gücünü keşfediyor. Dizinin son bölümü, dünyanın en yeni doğa gücü olan insanların dramatik etkisine ve gezegenimizin mükemmel dengesini yeniden sağlamak için neler yapılabileceğine bakıyor. Seri aynı zamanda gezegenin o kadar da mükemmel görünmediği anları da ortaya koyarak tüm bu güçlerin yarattığı benzersiz dengeyi çarpıcı manzaralar eşliğinde ekranlara taşıyor. Kasırgalar, depremler, yangın ve yanardağlar gibi doğa güçler yaşamı bir anda yok edebilirler ancak kusursuz denge için onlara sandığımızdan çok daha fazla ihtiyaç var.

Penguenler: Aileyi Tanıyalım: Penguenler: Aileyi Tanıyalım belgeseli sayesinde dünyanın en simgesel kuşlarından penguen ailesinin 18 türü ile birden ilk kez tanışacağız. Büyük ihtimal Yeni Zelanda’nın yemyeşil ormanları, penguenleri bulmayı beklediğiniz ilk yer değil, ancak 60 milyon yıl önce penguen ailesinin ilk evrimleştiği yer burası ve şimdi dünyanın herhangi bir yerinden daha fazla türe ev sahipliği yapmakta. Penguenlerin en büyük başarılarından biri olağanüstü ebeveynlik becerileridir. Adelie penguenler, mükemmel yuvalama alanını bulmak için yeryüzündeki en uzun penguen göçünü gerçekleştirirler ve büyük bir çoğunluğu her yıl aynı yuvalara geri dönmeyi başarırlar. Diğer türler daha sinsidir, arkalarını döndükleri anda komşularının taşlarını çalarlar. Dünyanın en sevilen hayvanlarından birine bu unutulmaz derinlemesine bakışı kaçırmayın.

Dünyanın En Ölümcül Havası (4×13): Yeni sezonda, en tehlikeli hava olaylarını kendilerini ölümcül fırtınalarının ortasında bulan ancak her şeye rağmen hayatta kalmayı başaran insanların gözünden keşfediyoruz. Haber arşivleri ve bireyler tarafından çekilen görüntüler, ürpertici anları dakika dakika şaşırtıcı ayrıntılarla yeniden yaşamamızı sağlıyor. Dorian Kasırgasın’dan Arkansas’taki fırtına avcılarının maceralarına pek çok çarpıcı olay bizlere koltuklarımıza çivileyecek.

Dünya’nın Bilincinde (1×4): BBC’nin bol ödüllü Doğa Tarihi Birimi ve bilinçli farkındalık uzmanlarını bir araya getiren Headspace iş birliğiyle doğal dünyanın görüntüleri, bilişsel farkındalıkla buluşuyor. Günümüzün yoğun ve stresli dünyası için adeta ilaç olan bu seri, nadir görülen doğa görüntülerini farkındalığa dair anlatımla ustaca birleştiriyor. Dünya’nın Bilincinde, hayvanların ve doğanın nefes alma, değişim, neşe ve dinlenme hakkında öğretebileceklerini yeniden keşfetmemizi sağlıyor. Bu büyüleyici seri, doğayı dikkatli bir mercekle deneyimlemek için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Psikedelik İlaç Denemesi: Depresyona Çare Mi? (1×2): Bu büyüleyici iki bölümlük seri, ciddi bilimsel araştırmalarla, en yaygın ruh sağlığı koşullarından biri olan depresyonla mücadelede ilaçların kullanımını meşrulaştırmak isteyen öncü bilim insanı ekibinin çalışmalarını konu alıyor. Yapım, Birleşik Krallık’ta, depresyonla mücadele için yasadışı uyuşturucular da dahil olmak üzere her türlü çözümü arayan gerçek insanların hayatlarını keşfe çıkıyor. Depresyonu anlamak ve yıllardır tartışmalara konu olan tedavi yöntemlerine dair merak edilenlere dair cevaplar Psikedelik İlaç Denemesi ile ekranlara geliyor.