Ana sayfa Müzik Youtube tıklamalarıyla olay olan Ece Mumay’dan yeni hamle

Youtube tıklamalarıyla olay olan Ece Mumay’dan yeni hamle

tarafından ker_def

Ece Mumay: “YouTube’ta 30 milyonluk reytingim var”

YouTube’un en çok tıklanan ismi Ece Mumay yeni single’ı “Belki Bir Gün”ü çıkardı. Çiçeği burnunda müzisyenden çarpıcı açıklamalar…

Akşam’dan Sibel Ateş Yengin’in röportajı…

Müzikal yolculuğun ne zaman başladı?

Müzikle çok küçük yaştan beri iç içeyim. 8 yaşında gitar öğrenmeye başladım. Lisede İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na girdim ve Klasik Kemençe bölümünde okudum. Daha sonra lise son sınıfta İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gitar Bölümüne seviye vererek sınavla yatay geçiş yaptım. Şimdi aynı okulun üniversite bölümündeyim.

YouTube videolarını anlatır mısın?

YouTube’da tamamen eğlence amaçlı düşünerek arkadaşlarımın önerisiyle bir kanal açtım. İlk videomu yükledikten sonra gelen tepkilere oldukça şaşırmıştım. Kısa bir süre sonra herkes yeni bir video koymamı istedi. Ben de düzenli olarak her ay bir video yayınlamaya başladım ve bir anda kanalım 100.000 aboneye ulaştı. Şimdi 160 bin abonem ve 30 milyona yakın reytingim var YouTube’da. Geçen yıl en çok tıklanan üçüncü müzisyendim.

EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALIYORUM

İlk single’ın, ne hissediyorsun?

Bana ait olan, kendi ürettiğim bir şeyi insanların beğeniyle karşılaması gerçekten çok hoşuma gitti. Bazen düşünüyorum da şimdi insanlar eve giderken kulaklıklarında, arabalarında, yemek yaparken mutfaklarında “Belki Bir Gün”ü dinliyorlar. Bu işin içinde sadece şarkı söyleyerek değil de, baştan aşağı her şeyde katkım olduğu için çok mutluyum. Emeğimin karşılığını almak beni çok mutlu ediyor.

“Belki Bir Gün” ne anlatıyor?

Bana sorarsanız dinleyiciye yazdığınız bir şarkının ne anlattığını söyleyemezsiniz. Herkese başka bir şey, başka bir hikâye anlatır. Herkes kendinden bir parça bulur dinlediği şarkıda. Benim dileğim ise zaten başından beri buydu. Şarkılarımda herkesin kendinden bir parça bulması.

KAFAMA KOYDUĞUMU YAPARIM

“Yağmur Sesli Kız” lakabı hoşuna gidiyor mu?

Evet tabii ki gidiyor. Yağmur sesi dünyada en sevdiğim seslerden biridir. Böyle bir benzetme yapılması başından beri hep hoşuma gitmiştir.

Ailen ya da arkadaşların arasında lakabın var mı?

Hayır yok. Ancak ailem ve arkadaşlarım arasında kafama koyduğumu yapan biri olarak bilinirim.

Bize Ece’yi birkaç kelimeyle anlatsana…

Hedef, sevgi ve saygı. Hayatımızda bu üçü olduğu sürece aralayamayacağımız hiçbir kapı yoktur.