Ana sayfa Sosyal Medya Zümrüdüanka’nın Suhandan’ı Pelin Abay’ın önünü açtı!

Zümrüdüanka’nın Suhandan’ı Pelin Abay’ın önünü açtı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pelin Abay ismini izleyiciler ilk olarak 2018 yılında Gülizar isimli dizide duymuştu. Fatoş karakterini canlandıran oyuncu, 8 bölümlük performansı ile dikkat çekmişti. Vatanım Sensin’de Handan olarak hikayede çok kısa yer alan Abay, Atiye dizisinde de bulundu.

7 Haziran 1993 İstanbul doğumlu olan oyuncu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra dizi projelerinde yer alarak kendisini geliştiren Abay, asıl çıkışını ise Zümrüdüanka dizisiyle yaptı.

Kapadokya’da çekilen Fox TV dizisinde Alp Navruz ve Ceren Yılmaz ile birlikte aynı sette yer alan Pelin Abay, dikkat çeken bir yan karakterde olmanın şansıyla, kendisini de sergileyerek kısa sürede ismini duyurdu. Suhandan ile Hamit aşkının Zümrüdüanka dizisinde öne çıkartılması ile birlikte Pelin Abay ismi daha da çok duyuldu ve genç oyuncu kısa sürede milyonlarca izleyicinin dikkatini çekti.

Zümrüdüanka'nın Suhandan'ı Pelin Abay'ın önünü açtı! 7

Pelin Abay için Zümrüdüanka dizisi büyük bir başarı kazandığı, tecrübesini artırdığı ve gelecek projeler için güçlü çıkış yapmasını sağlayan bir dizi oldu. Sonrasında ise ilk başrolünü Dünya Hali isimli TRT1 dizisi ile gerçekleştiren Pelin Abay, 28 Temmuz çarşamba akşamı yeni rolüyle hayranlarının karşısına çıkacak.

Caner Şahin ile TRT1’in yeni dizisinde başrolde yer alma şansı yakalayan Pelin Abay için bu yapım önemli bir sınav niteliğinde. Abay, canlandıracağı yeni karakter ile yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Abay için Dünya Hali dizisi önemli bir sınav ve gelecekte kariyerini çok daha ileri taşımak için önemli bir fırsat oldu.