Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Burçin Abdullah Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Burçin Abdullah Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Burçin Abdullah, 22 Temmuz 1987 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Burçin Abdullah
Doğum Tarihi: 22 Temmuz 1987
Doğum Yeri: Bursa
Boyu: 1.65 m.
Kilosu:   58 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Mavi
Saç Rengi: Açık kahverengi
Eşi: Salih Maraş
Çocuğu: Kaan Maraş
Instagram: https://www.instagram.com/burcinabdullah/

Burçin Abdullah Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: 24 Ocak 2018 tarihinde Milano’da sevgilisi Salih Maraş ile evlendi. Çiftin Kaan adında bir oğlu var.

Çocukluk yılları: Romanya’dan Bursa’ya göç eden Tatar bir ailenin kızı olarak doğdu. Bir kız, bir erkek kardeşi var. Ailesi ABD’nin Missouri eyaletinde yaşamakta.

Eğitim hayatı:  İstanbul Fatih’teki Özel Akasya Lisesinden mezun oldu. İstanbul, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü bitirdi. Sonrasında Amerika’ya gidip yüksek lisans yaptı. ABD’de oyunculuk ve drama eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: 1998 yılında Canan Gerede’nin yazıp yönettiği, Bennu Gerede, Bedri Baykam ve Mahir Günşiray’ın rol aldığı “Parçalanma” adlı sinema filminde evin küçük kızı Ayşe’yi canlandırarak sinemaya başladı.

Hangi proje ile parladı? 1998 yılında Star TV’de yayınlanmaya başlayan Üvey Baba isimli dizide canlandırdığı ‘Lamia’ adlı küçük kız rolüyle tanındı.

Kişilik özellikleri: Sıcakkanlı, çalışkan, azimli, iyi niyetli, mesleğine aşık, evcimen, anaç.

Sosyal:  Setten arda kalan zamanlarını pilates yaparak ve yabancı dizi izleyerek geçiriyor. Yurt dışına gidip yeni yerler keşfetmeyi de çok seviyor. Gece gezmelerini sevmiyor, “Annemin evde kahve falıma bakmasından da çok keyif alıyorum.”

Düşünce yapısı: Her anlamda mesleğinden besleniyor. “Mesleğim manevi anlamda da beni çok doyuruyor. Ne zamanlar doyuruyor; yaptığım iş sonuçlandığında, insanlar beğendiğinde, güzel yorumlar aldığımda. Oyuncu ne ister? Beğenilmek ister, insanlar tarafından farkındalığı artsın ister. Eğer ben de böyle bir yere gidiyorsam mutlu oluyorum. Çünkü bu gerçekten oyuncu psikolojisinde yer alan bir durum.”

Burçin Abdullah Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Seti yuvası olarak görüyor. “Ben koşulsuz olarak bu işte çok mutluyum. Sete gittiğimde yuvamda gibiyim, orada kim varsa; kuaför, makyöz, kostümcü, reji vs., benim kardeşim gibi oluyorlar. Bu işi sevdiğim için setteki herkesi sahiplenebiliyorum.”

Mutluluk kaynağı: Çocuk oyuncu olarak sektöre girmekten mutlu. “Erken yaşta oyuncu olmanın bana hep pozitif etkisi oldu. Çocuk yaşta kameralarla tanıştım ve daha o yaşlarda hayalimi gerçekleştirdim ve şu anki mesleğim oldu. Bu yüzden çok şanslı olduğumu düşünüyorum.”

İlk sinema filmi: Canan Gerede / Parçalanma

Hayata bakışı: “Hayatımızdan geçen her insan bizim aynamız. Dolayısıyla biz içimizde neler barındırıyorsak, karşımızdaki insanda onları görüyoruz. Belki de bu kadar mutlu olmamın nedeni; zaten özümde yaptığım işte çok mutlu olmamdan kaynaklanıyor. Canım sıkıldığında tiyatrodan arkadaşlarımı arıyorum ve beni ailelerinden bir parçaymışım gibi dinliyorlar. Mesela bir role hazırlanmam gerekiyor; oyuncu koçum gibi beni çalıştırıyorlar. Hayatım gerçekten istediğim gibi şekilleniyor.”

İş hayatına bakışı: Oyunculukta sınırı yok. “Sınırları zorlayarak ölümsüz işlere imza atabildiğimize inanıyorum. Oyunculuk bana çok iyi geliyor; hasta olsam sahnede iyileşiyorum. Ailemden sonra benim için işim geliyor. Bu işi yapmasaydım çok mutsuz olurdum.”

Kariyer planı: Kariyer derdi yok. “Annemin de muhasebeci olmasından ötürü Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdim. Okulda baş asistanlık bile yaptım. Bunlar yetmedi 2009-11 arası ABD’de master yaptım. Miami, Washington, New York, Los Angeles, Chicago derken gezmediğim yer kalmadı. Şu anda kariyer derdi, kırmızı çizgileri ve sınırları olmayan biriyim. Tek derdim yaptığım işten haz duyabilmek.”

Gelecek Hayali: Menajeri ile birlikte gelen projeleri titizlikle seçmeye çalışıyor. “Malum sektör yangın yeri. Yapımcı, senaryo, oyuncu kadrosu seçimimizi etkileyen faktörler. Daha  yolun çok başındayım, yıllardır bu sektörün emekçisiyim, her şeyin beklediğimden güzel olacağına eminim.”

Kaygıları: Babaannesi de mülteci olduğu için mülteci sorununa farklı bir bakış açısı ile yaklaşıyor. “ Yıllar önce babaannem Pakize Abdula, Çavuşesku’nun zulmüne dayanamayarak önce İtalya’ya, ardından Amerika’ya kaçarak mülteci olmuş. O insanların duygu ve düşüncelerini doğru anlamalıyız. Bizlerden neler beklediklerini hissetmemiz gerek; kim bilir belki gülümsemeyle birlikte samimi bir selam, belki hislerini anlatacağı bir sohbet, belki de giyecek-yiyecek, içecek veya barınma ihtiyacı… Hükümetimizin, mülteciler konusundaki tutumunu çok beğeniyorum.”

Rol modeli: ‘Üvey Baba’ dizisinde beraber rol aldığı Işıl Yücesoy. “Beğendiğim, saygı duyduğum ve onlar gibi olmak istediğim birçok isim var. Bunlardan bir tanesi Işıl Yücesoy. Kendisi hem mükemmel oyunculuğu ile izlemekten zevk ve örnek aldığım, hem de mükemmel sesiyle dinlemeye doyamadığım bir sanatçıdır.”

Erkekte çekicilik kriteri: Genel olarak samimi insanlar O’nu cezbediyor. “Partnerimin benimle dünyaya aynı bakış açısına sahip olması gerekiyor. Eğlenmeyi, gezmeyi, araştırmayı, öğrenmeyi ve her türlü yeniliğe açık olması da çok önemli. Yakışıklı olması da önemli tabii.”

Burçin Abdullah Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En beğendiği oyuncular: Meryem Uzerli, Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu ,Leonardo DiCaprio , Johnny Depp, Nicole Kidman, Charlize Theron.

Hayatta yaptığı en çılgın şey ne? Afganistan’da film çekmek.

En sevdiği kitap: Parfümün Dansı.

Hobisi: Resim yapmak.

Güzellik sırları ne? Saçlarını özel keratin şampuanıyla yıkıyor. Üç günde bir de cildine özel maske yaptırıyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2017/2019- Diriliş Ertuğrul / Helena-Hafsa Hatun

2015- Bana Baba Dedi / Canan

2014 – Hatasız Kul Olmaz

2013 – Her şey Yolunda Merkez / Dilek

2012/2015- Zengin Kız Fakir Oğlan / Alev

2012 – Kötü Yol / Filiz

2012 – Dila Hanım

2012 – Bir Zamanlar Osmanlı : Kıyam

2011 – Fatmagül’ün Suçu Ne?

2008 – Kollama / İnci

2007 – Kara İnci

2005 – Beşinci Boyut

2004- Büyük Buluşma/ Pınar

1998 – 2004 – Üvey Baba / Lamia

1997 – Acı Günler

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Umudun Kıyısında / Esma

2017- Aç Kapıyı Çok Fenayım / Derya

2016 -Adam mısın!  / Nazlı

2016- Bol Şans

2016- Ankara Yazı Veda Mektubu/ Yasemin

2015- Koyverdin Gittin Beni / Fidan

2013 – Size Deniz Getireceğim

2014- Dursun Çavuş / Şirin

2014 – Bensiz

2013 – Selam / Zehra

1998 – Herşey Çok Güzel Olacak

1998 – Parçalanma

TİYATRO OYUNLARI

2007 – Hangisi Babası – Ray Cooney – Yalova Belediyesi Şehir Tiyatrosu