Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Öykü Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Öykü Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Öykü Çelik, 13 Temmuz 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusudur.

Adı: Öykü Çelik
Doğum Tarihi: 13 Temmuz 1987
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.70 m.
Kilosu:   60 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Mavi
Saç Rengi: Açık kahverengi
Babası: İlker Çelik
Instagram: https://www.instagram.com/oykucelikk_/

Öykü Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Babası futbol antrenörü, bir abisi var. Ailevi durumlardan dolayı  sürekli yer değiştirmişler.  Annesi başlarda oyuncu olmasını istememiş. “Sanırım annem Yeşilçam mantığının hala devam ettiğini sanıyordu. Zamanında kadın oyuncular epey sıkıntı çekmişler, kızını korumak için de ‘Oyuncu olma’ diyordu.”

Çocukluk yılları: “Okuldan atılmalarım var, kavga ediyordum, çok yaramazdım. Ortaokulda ve lisede de çok kavga ederdim. Kendimi savunma içgüdüm çok kuvvetlidir. Döverim, hiç affetmem. Hatta bir gün okulda kavga ettim, ağabeyim beni arayıp ‘Dayak mı attın, dayak mı yedin?’ diye sordu. Dayak attığımı söyledim, ‘Ha tamam o zaman, problem değil’ deyip kapattı. Ama artık duruldum.”

Eğitim hayatı: Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünde okurken bir trafik kazası geçirdi ve burslu okuduğu için devamsızlıktan dolayı okuldan ayrılmak zorunda kaldı.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi: Küçüklüğünden beri ailesi ile  birlikte devlet tiyatrolarının oyunlarını izlerdi. Bir şekilde tiyatro camiasının içindeydi. “Heves ettiğimi söyleyemem ama izlemek yeterince büyüleyiciydi benim için. Bir gün yakın bir arkadaşım dershaneden kalan zamanında şan eğitimine başladığını, beraber gidip gelebileceğimizi söyledi. Ben sıcak bakmadım. ‘İstersen tiyatro kursu da var’ deyince bana daha cazip geldi ve kursun ilk günü doğru yerde olduğuma karar verdim. O kadar net bir karardı ki aynı hafta dershaneyi bile bıraktım.

Oyunculuğa ilk adım: 2006 yılında “Selena” dizisinde oynayarak oyunculuğa başladı.

Hangi proje ile parladı?  Yapımcılığını Tomris Giritlioğlu’nun üstlendiği, yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın yaptığı ‘Kasaba’ dizisindeki ‘Zehra’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Maskülen, plan yapmıyor, içinden geldiği gibi yaşıyor, komik, ılımlı, güvenilir, cesur.

Kişisel gelişim: Yemek yapmayı çok seviyor. “Mutfakla aram iyidir, çok da güzel yemek yaparım. İlerleyen zamanlarda o tarafa kayıp işin mutfağında yer alabilirim diye düşünüyorum.”

Sosyal: Canı sıkıldığında Kapalıçarşı’ya Rumeli Hisarı’na gidip gezmek O’nu rahatlatıyor.

Öykü Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Şöhretin yarattığı ego kişiye zarar veriyor. “Oyunculara kariyer planlaması ve şöhret yönetimi danışmanlığı veren Çağatay Öztürk bana şöyle bir teşhis koydu: “Öykü, sen ünlü olduğunun farkında değilsin.” Evet, ünlü olduğumun farkında değilim ve bu benim psikolojimi koruyor. 13-14 yaşından beri sokakta yürürken sözlü tacize uğrayan biri olduğum için hayatımda çok bir şey değişmemiş olabilir. Çok bakarlardı, çok laf atarlardı, o yaşta bir çocuk için bunlar çok zordu. Şu anda ise benim için değişen tek şey, adımın bilinmesi.”

Sette nasıl birisi? Yönetmenin setteki tavrının oyuncu için Yüzde yüz etkili olduğunu düşünüyor. “Oyuncunun iyi oynamasından kötü oynamasına kadar yönetmen en büyük faktördür. Oyuncunun motisvasyonunu olumlu etkileyebilir ya da demoralize edip oyuncunun performansını düşürebilir. Ben çok şanslıydım ki, bugüne kadar yer aldığım bütün yapımlarda iyi yönetmenlerle çalıştım.”

Mutluluk kaynağı: Mesleki anlamda Mahsun Kırmızıgül ile çalıştığı için şanslı olduğunu düşünüyor. “Hatta bir yönetmen olarak Mahsun Kırmızıgül’le çalışmamak, diğer meslektaşlarım için bir kayıp diye düşünüyorum.”

İlk sinema filmi: Haluk Piyes / Kanımdaki Barut

Hayran olduğu kişi: Türkan Şoray’a hayran. “İdol değil ama hayranı olduğum insanlar var. Bu isimlerin en başında da Türkan Şoray gelir.”

Aşk tanımı: Bence insanlar birbirine emek harcamaktan çekiniyor. Bunu ödün vermek olarak görüyorlar. Bu da onları yalnız ve bencil yapıyor. Halbuki bu sadece fedakarlık… Sanırım her şeyi çabuk tüketiyoruz artık, aşkları da.  Ben aşık olduğum insanı merkezim haline getiririm. Dünyam onun etrafında döner.”

Hayata bakışı: Genelde güler yüzlü pek ağlamıyor. “Ayrıca insanların ağladığı şeylere bile zaman zaman gülerim. Gerçekte insanları çok kolay iç dünyama alırım ama biraz vahşiyim ben. İnsanlar vahşi bakışlarımdan ürküyor olmalı.”

İş hayatına bakışı: Canlandıracağı karakterlerde mutlaka kendiyle alakalı bir koridor buluyor. “Ya karakter özellikleri ya da ortak yaşanmışlık olarak. Çok okurum, çok izlerim. Hiç ortak noktamın olmadığı karakterleri de canlandırdım. Bazen oynadığımız karakterle çarpıştığımız oluyor. Mesela ‘Nuri’ dizisinde Reyna karakterini oynarken kendimle o kadar aykırı tepkiler veren bir roldeydim ki egomla çatıştığım zamanlar oldu. Öykü’nün egosunu susturup Reyna’ya teslim oluyordum. Hâlâ hatırlanan bir karakterdir. Bu konuda bana en çok yardımcı olanlar da yönetmenlerimdir.”

Kariyer planı: Planlı yaşamayı sevmiyor. “Ben planlı yaşamam şu an planladığım kariyeri 5 sene sonra istemek zorunda değilim. Çok daha başarılı da olabilirim ara vermiş de. Hayat sürprizlerle dolu. “

Gelecek Hayali: Gönlündeki rol, Kösem Sultan. “Üniversite sınavında tirat hazırlamıştık ama çok sevdim Kösem Sultan rolünü. Doğrusu Kösem rolü bana çok yakışır. Güzel bir sinema filmi olur.”

Kaygıları: “Kadına şiddet ne yazık ki her anlamda ülkemizin kanayan bir yarası oldu. Bununla baş edebilmenin en önemli anahtarı, eğitim… Kadına şiddeti yine kadınlar durdurabilir. Anneler, erkek çocuklarını düzgün, bilinçli ve duyarlı yetiştirmeli ki, onlar da kadınlara saygı duysunlar. Aileler, çocuklarının ne istediğine kulak vermeli, onları dinlemeli ve yanında olmalı. Kadına şiddetin sadece fiziksel olduğunu da düşünmüyorum. Özellikle magazin basınında oyuncu, manken, şarkıcı, pek çok kadının manevi anlamda bir şiddet gördüklerine inanıyorum.”

Öykü Çelik Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Erkekte çekicilik kriteri: Centilmen, sadık ve yüksek enerjili olması.

Modayı takip eder mi? Rahat giyinmeyi seviyor. “Kıyafetimle sinemaya da gidebilmeliyim, bir iş görüşmesine ya da konsere de! Bu yüzden arabada topuklu ayakkabı bulunduruyorum.”

Doğa ile ilişkisi: Doğada yalnız kalmayı seviyor. “Deniz kenarında ve kitap okuyarak geçirdiğim saatler bana terapi gibi.”

Evde ne yapar?  Zamanının çoğunu mutfakta geçirebilir. “Yiyecek birini bulursam ne yemekler yaparım bilemezsiniz. Doğu, Karadeniz, Ege; bütün mutfakları bilirim. Artvin’de sette arkadaşlarıma yemek hazırladım, kimse benim yaptığıma inanamadı.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018/2019- Diriliş Ertuğrul/ Sırma Hatun

2018- Savaşçı/Astsubay Üstçavuş Yeter Alayunt

2016- Hayat Sevince Güzel/ Emine

2015/2016- Poyraz Karayel / Defne

2014 – Yeşil Deniz / Sedef Makasçı

2014 – Ağlatan Dans /Begüm Demir

2012 – Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam /Çeşmidil

2012 – Benim İçin Üzülme/ Bahar

2011 – Nuri /Reyna

2010 – Gönülçelen /Nazar

2009 – Kasaba /Zehra

2008 – Akasya Durağı

2006 – Selena/Eda

 SİNEMA FİLMLERİ

2020- Hababam Sınıfı Yaz Oyunları

2019- Ölü Yatırım/ Hayalet Kız

2019- Kapan

2018- Prangalı Yarim / Merve (TV Filmi)

2017- Cin Geçidi/ Bahar

2015 – Darbe

2014- Bensiz

2013 – İki Kafadar Chinese Connection /Nazan

2013 – Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda / Hande

2012 – Saba

2010 – Mahpeyker Kösem Sultan /Mahfiruz

2009 – Kanımdaki Barut