Ana sayfa Dizi Haberleri Uzak Şehrin Masalı için alınan final kararı Son Yaz’ı da riske soktu!

Uzak Şehrin Masalı için alınan final kararı Son Yaz’ı da riske soktu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Fox TV ekranında yayınlanan Uzak Şehrin Masalı dizisi beşinci bölümü ile final yapacak. İlk 3 bölümü pazar akşamları yayınlanan dizinin reytingleri düşük geldi. Fox TV elindeki başka yapımlara güvenerek dizi için hemen final kararı verdi. Ancak izleyiciler bu durumu kabullenmiyor.

İzleyicilerin bu kararı değiştirebilme gücü yok, ancak Fox TV’nin dizi izleyicilerindeki algısını olumsuz etkileyecek bu ani final kararı tartışılmaya değer… Geçen sezon Star TV ekranında başlayan İyi Günde Kötü Günde isimli dizi için 6 bölüm fırsat tanınmış ve düşük reytingler nedeniyle ani bir final kararı alınmıştı.

Elçin Sangu bu duruma isyan ederek, kanal yönetimine tepki göstermiş ve 6 bölümde hikaye olarak fazla bir şey anlatılamayacağını savunmuştu. Şimdi ise Fox TV, beşinci bölümde çok iddialı bir diziyi yayından kaldırıyor.

Uzak Şehrin Masalı için alınan final kararı Son Yaz'ı da riske soktu! 8

Başka bir kanalda yayınlansa daha fazla fırsat tanınacak bir dizi olan Uzak Şehrin Masalı, ne yazık ki Fox TV’nin elinde başka diziler olmasının şanssızlığını yaşıyor.

Aslıhan Güner, Barış Kılıç, Timur Acar ve Begüm Birgören’in başrollerinde yer aldığı dizi perşembe akşamlarına alındı. Son iki bölüm yeni gününde yayınlanacak. Dizi hayranları sosyal medyada yaptıkları yorumlarda Fox TV’nin final kararından vazgeçmesini istiyor. Dizi için binlerce paylaşım yapılıyor ama bunların kanalın kararında bir değişimi tetiklemesi beklenmiyor.

İşin ilginç bir başka yönü ise Fox TV’nin Uzak Şehrin Malası yerine pazar akşamına getirdiği Yalancılar ve Mumları dizisinin de reytinglerde çok iyi sonuçlar verememiş olması…

Kanal yönetimi acaba birkaç bölüm daha dizi düşük reytingler ile devam ederse yine final kararı mı alacak? Yani bu kadar basit mi, bunca emeği görmezden gelmek, izleyicilerin bağlılığını umursamamak?

Fox TV’nin yeni dizi stratejisi düşük reytingler gelirse hemen yayından kaldırma şeklinde. İşin sıkıntılı yanı ise kanalın elindeki yapımlardan bazıları sıkıntı yaşıyor.

Uzak Şehrin Masalı için alınan final kararı Son Yaz'ı da riske soktu! 9

Son Yaz bu dizilerden birisi. Şimdi Fox TV yönetiminin düşünmesi gereken bir konu var…

Uzak Şehrin Masalı için yayından kaldırılma kararı alındı. Peki Son Yaz ne olacak? Reytingler çok iyi gelmiyor. Onu da mı yayından kaldıracaksınız?

Ya da şöyle soralım: Yalancılar ve Mumları yükseliş sergilemez ise yayından kaldırma kararını bu kadar kolay alabilir misiniz?

Sonuç olarak Fox TV yönetimi bin bir emek ile yayına hazırlattığı dizilerine hak ettiği değeri vermez ise, izleyiciden daha büyük değer vermesi nasıl beklenebilir ki…