Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri 3 kişinin ölümüne sebep olan Emrah Serbes’e büyük ceza!

3 kişinin ölümüne sebep olan Emrah Serbes’e büyük ceza!

tarafından ker_def

İzmir’de alkollü olarak kullandığı otomobiliyle aşırı hız sonucu çarptığı araçta bulunan 3 kişinin ölümüne neden olmak suçundan İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan senarist-yazar Emrah Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Emrah Serbes için karar çıktı2 Eylül 2017’deki kazada hayatını kaybeden Özçelik ailesinin yakınları da duruşma salonunda hazır bulundu. Emrah Serbest İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi salonuna getirildi. Mağdur ailenin avukatları en üstten ceza verilmesini ve takdir hafifletici sebeplerin uygulanmamasını talep etti. Savcı mütalaasını yinelerken Serbes’in tutukluluk halinin devam etmesini istedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Mahkeme Başkanı Emrah Serbes’e son sözlerini sordu. Serbes, önce Özçelik ailesinden hayatta kalan oğulları Ahmet Özçelik’ten özür diledi. “Benim yüzümden bütün aileni kaybettin. Bu bir kazaydı. Elimden gelmeyen nedenlerle oldu. Keşke ben ölseydim. Bunu her gün söylüyorum. Çok üzgünüm” diyen Serbes ifadesine şöyle devam etti: “Yol karanlıktı hava yağmurlu ve yol ağaçlıktı. Alkollü değildim. Tepe üstündeydim. Bir anda gördüm. Kurtarmaya çalıştım ama kurtaramadım. İddiaların aksine alkollü değildim. Bilincim yerindeydi. Yol yağışlı olmasaydı, karanlık olmasaydı bu kazayı yapmazdım. Düşünecek 1 saniyem olsaydı bu kazayı yapmazdım. Çok üzgünüm. Çok pişmanım. Adaletinize güveniyorum. Sizden de kararınızı verirken bir saniye daha düşünmenizi rica ediyorum.”

AVUKAT TAHLİYE İSTEDİ

Serbes’in avukatı cezanı alt sınırdan verilmesini talep edip sanığın tahliyesini istedi.

3 kişinin ölümüne sebep olan Emrah Serbes'e büyük ceza! 7

3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU

Bir aileyi yaşamdan koparan kaza, 22 Eylül 2017’de saat 04.30 sıralarında İzmir-Aydın yolu Torbalı Kavşağı yakınlarında meydana gelmişti. İzmir’den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelik (59) yönetimindeki araca arkadan gelen otomobil çarpmış, çarpmanın etkisiyle savrulan ve taklalar atan otomobilde Ayhan Özçelik ile kızı Zeynep Özçelik (16) olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik (51) ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Kazanın ardından otomobili kendisinin kullandığını öne süren Emrah Serbes’in arkadaşı Kenan Doğru tutuklanmış ancak babasını, annesini ve kız kardeşini kazada yitiren Ahmet Mert Özçelik’in avukatının ısrarı sayesinde soruşturma Emrah Serbes yönünde genişletilmişti. Savcılığın yeni delillerin toplanmasına karar vermesi ile birlikte Emrah Serbes, kazadan 6 gün sonra sosyal medya üzerinden bir itiraf mektubu yayınlayarak sürücünün kendisi olduğunu açıklamıştı. Torbalı Adliyesi’ne gelen Serbes, suçunu itiraf ederek teslim olup tutuklanmıştı.