Ana sayfa TV Programları Zuhal Topal’la Sofrada yarışmasının geleceği büyük tehlike altında!

Zuhal Topal’la Sofrada yarışmasının geleceği büyük tehlike altında!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Geçen sezon ekranda boy gösteren Zuhal Topal’la Sofrada programı için Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu tv8’den büyük itiraz gelmişti. Yemekteyiz ile aynı formatta olması nedeniyle itiraz eden Acun Ilıcalı, Sabah gazetesine yaptığı açıklama ile şoke etti.

Korhan Saygıner’in yapımcısı olduğu ve eşi Zuhal Topal’ın da sunuculuğunu üstlendiği yarışma programı başarılı reytingleri ile Yemekteyiz’i hem geride bırakmış hem de 2.sezonuyla birçok diziyi bile geçmeyi başarmıştı.

Zuhal Topal’ın eğlenceli sunumu ve kayınvalidelerin de aksi halleri ile reyting toplayan yapım, gelinlerin de zaman zaman sert çıkışları ile sıklıkla gündem olmakta.

Ancak Acun Ilıcalı’nın yaptığı açıklamalar programın geleceğinin de tehlike altında olduğuna işaret ediyor.

Ilıcalı, “Fox TV avukatları, uzlaşmak için üç kez avukatım Hakan Öncel’le görüştü, en son para teklif ettiler, kabul etmedik” diyerek durumun sıkıntılı olduğunu aktardı.

Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasının geleceği büyük tehlike altında! 7

Konuyu mahkemeye taşıdıklarını ifade eden Acun Ilıcalı, Işık Üniversitesi’nin programların içerik, teknik, akış gibi unsurlarını incelediğini belirtti, benzer ve farklı yanlarının tespit edildiğini ifade etti.

Bilişkişi raporu; Acun Ilıcalı’nın haklı olduğunu ortaya koyunca da Zuhal Topal’la Sofrada yarışması için büyük bir tehlike belirdi.

Analizin sonucuna göre; ‘Yemekteyiz’ ile ‘Zuhal Topal’la Sofrada’ biçim ve içerik, mekan seçimi, kamera kullanımı, dışses katkısı gibi teknik özellikler bakımından birbiri ile aynı bulundu.

Acun Ilıcalı’nın Sabah gazetesinde konuyla ilgili şu sözleri dikkat çekti:

“Belge, Fox TV’nin formatımızı çaldığını ispatladı. Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Fox TV avukatları, avukatım Hakan Öncel’le üç kez görüştü. En son görüşmede avukatıma para teklif ettiler, kabul etmedik. Benim için fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan hiç farkı yok. Hatta malımı çal, fikrimi çalma. Biz yüzbinlerce dolar ödeyerek programın formatını ITV’den aldık. Dünya kadar para ödedik taklidinin yapılmaması için. Fakat Fox TV bizim programın aynısını yayınlıyor. Bununla ilgili yetkililerle de görüştüm, uyardım onları. Bilirkişi raporu da aynen bunları söylüyor. Yemekteyiz’in sunucusu yarışmacıları barıştırıcı bir etmen olarak görev alıyor. ‘Sofrada’nın sunucusu Zuhal Topal, kadın kadına sohbetler yapıyor. Sunucuların karakteristik farklılıkları sonucu değiştirmiyor.”