Ana sayfa Dizi Arşivi Bir Başkadır Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Bir Başkadır Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Bir Başkadır, Netflix’de yayınlanan Türk dizisidir. Farklı karakterlerin portrelerini bir araya getiren hikayesiyle dikkat çeken Bir Başkadır yayınlandığı günden itibaren izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Funda Eryiğit, Fatih Artman, Öykü Karayel, Alican Yücesoy, Nesrin Cevadzade, Bige Önal, Settar Tanrıöğen, Tülin Özen gibi yetenekli oyuncuların başrollerini paylaştığı dizinin konusu ve oyuncuları merak ediliyor.

Farklı ekonomik şartlara ve yaşantılara sahip olan karakterlerin hikayelerini başarılı bir şekilde seyirciye aktaran dizinin senarist ve yönetmen koltuğunda Berkun Oya oturuyor.  

KÜNYE:

Format: Dijital

Senarist: Berkun Oya

Yönetmen: Berkun Oya

Başrol: Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit

Oyuncular: Özge Özel, Fatih Artman, Nesrin Cavadzade, Öykü Karayel, Defne Kayalar, Settar Tanriögen, Alican Yücesoy, Aziz Çapkurt, Bige Önal ve Tülin Özen

Ülke: Türkiye

Dili: Türkçe

Sezon sayısı: 1

Bölüm sayısı: 8

Yapımcı: Ali Farkhonde, Nisan Ceren Göçen

Yapım şirketi: Krek Film

Dağıtımcı firma: Netflix

Kanal: Netflix

Türü: Sosyal Konulu Drama Dizisi

Yayın Tarihi: 12 Kasım 2020

Mekan: İstanbul

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz. Dizi kısa sürede Twitter’dada tt oldu.

Twitter: https://twitter.com/netflixturkiye

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=8-z8UhyAdAU

Resmi internet sayfası:  https://www.netflix.com/tr/title/81106900

TÜM HABERLER:

Bir Başkadır dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberler için tıklayınız…

GENEL İZLENİM:

Bir Başkadır, sosyal içerikli bir drama dizisi. Dizinin omurgası Meryem ve psikiyatrist Peri görüşmelerine dayanıyor ve olaylar buradan kaptırıp gidiyor. Peri, aslında herkesin anlayacağı tanımla bir Beyaz Türk. Fakat modern dünyanın kölesi olmak zorunda kalmış ve çıkmazları olan bir kadın. Meryem’le görüşmeleri, onun da kendisini sorgulamasına sebep oluyor. Defne Kayalar gerçekten bu rol için biçilmiş kaftan. Öykü Karayel, oyunculuğu ile seyreden herkesi tokatlayıp geçiyor. Meryem’in o kabullenilmiş çaresizliği, saflığı ama bir yandan da cinliği o mavi gözlerden fışkırıyor. Usta oyuncu Zeriin Tekindor’da performansı ile ilgili Karayel’e sosyal medyada övgüler yağdırdı.

Funda Eryiğit’in dizi boyunca gözünden yaşlar eksik olmadı. Dizinin sonuna kadar Ruhiye’nin ne yaşadığını ve neden bu durumda olduğunu merak ettiriyor Funda Eryiğit. ‘Biz çocuktuk, sen değildin’ repliği ise dizinin en vurucu sahnelerinden bir tanesi.

HİKAYESİ:

Bir Başkadır, birbirlerinden oldukça farklı karakterde olan ve bambaşka hayatlar yaşayan bir grup insanın yollarının kesişmesiyle değişen yaşamlarını konu ediyor. Bu karakterler ya yeni bir yola yürümek ya da karmaşık bir geçmişle hesaplaşmak zorunda kalacaklar. Sürükleyici olay kurgusu ile dikkatleri üzerine çeken dizide, çeşitli sosyal çevrelerden gelen karakterlerin buluşma noktası izleyenlerde merak uyandırıyor.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Öykü Karayel (Meryem)
Fatih Artman (Yasin)
Funda Eryiğit (Ruhiye)
Alican Yücesoy (Sinan)
Nesrin Cavadzede (Melisa)
Tülin Özen (Gülbin)
Settar Tanrıöğen (Ali Sadi Hoca)
Bige Önal (Hayrunnisa)
Defne Kayalar(Peri)

MEKANLAR:

Bir Başkadır dizisi çekimleri İstanbul’da gerçekleştirildi. Başta Beyoğlu ve Bağcılar olmak üzere İstanbul’un pek çok semtimde çekimler tamamlandı.

JENERİK: Netflix’in Berkun Oya imzalı yeni Türk dizi içeriği Bir Başkadır dizi müzikleri ile de dikkat çeken bir yapım oldu. Dizideki eski Türk filmi tadındaki dizinin müzikleri de tam bu tatta olmuş desek yalan olmaz. Dizide Ferdi Özbeğen’den Bosphore belgeseline kadar atlaması mümkün olmayan harika bölüm sonu jenerikleri büyük beğeni topladı. Bir Başkadır, bölümlerinin kapanış jeneriğinde kullanılan görüntülerle de gündeme geldi. Yönetmenin 1964 yılında Türkiye’ye gelerek çektiği altı belgeselden biri olan bu film, dönemin İstanbul’una dair önemli görüntüler içermesinin yanında bu şehrin gelenekler ve çağdaş olan arasında kalmış yapısına da vurgu yapıyor.

Bir Başkadır dizisinde çalan tüm müziklere bu linkten ulaşabilirsiniz.

FRAGMANLAR:

Bir Başkadır dizisinin fragmanı da Netflix’de yayınlandığı ilk günden itibaren büyük ilgi gördü. Fragmanı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

SEZON TÜM BÖLÜMLER:

Bir Başkadır 1. Sezonu 8 bölümden oluşuyor. Netflix’de yayınlanan dizinin 2. sezonunun olup olmayacağı ise merak konusu. Bir Başkadır dizisinin tüm bölümlerini Netflix’de izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Diziye Ferdi Özbeğen şarkıları da damga vurdu. Türk piyanist Ferdi Özbeğen’in şarkıları sosyal medyanın gündemine oturdu. Ferdi Özbeğen hakkında araştırmalar da hız kazandı.