Ana sayfa Dizi Haberleri Fox TV, Yalancılar ve Mumları dizisi için stratejik bir hata yaptı!

Fox TV, Yalancılar ve Mumları dizisi için stratejik bir hata yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Perşembe rekabetine gelecek olan Yalancılar ve Mumları çok farklı bir yapım olarak öne çıkıyor. Kadın izleyicileri hedefleyen dizi için en ciddi rakip olarak Camdaki Kız ve Bir Zamanlar Çukurova dizileri geliyor.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisi daha çok erkek izleyicilere hitap ettiği için, kadın izleyicileri yakalama konusunda daha çok mesajı olan Yalancılar ve Mumları, bu noktada iki önemli yapım ile karşı karşıya gelecek.

BBC yapımı olan Mistresses dizisinin yerli uyarlaması olan Yalancılar ve Mumları hem güçlü bir hikaye hem de etkili oyuncular ile yola çıkacak. Ancak dizinin başlama tarihinin geciktiğini söylemek yanlış olmayacaktır. 9 Eylül’de hem Kanal D hem de atv dizilerine başlattı. TRT1 bu rekabete 1 hafta sonra katıldı. Ancak Yalancılar ve Mumları 2 hafta sonra izleyici ile buluşacak.

Zaten birçok izleyici izleyeceği dizileri seçmeyi tamamladı. Yalancılar ve Mumları için kaybedilen 3 haftalık dönem ciddi bir sorun olarak yansıyabilir. Eğer dizi diğer yapımlar gibi 9 Eylül’de veya daha öncesinde başlasaydı en azından izleyicilerin seçimini etkileme noktasında daha iyi bir strateji oluşturulabilirdi.

Yalancılar ve Mumları dizisinin kadrosunda Elçin Sangu, Ceren Moray, Şafak Pekdemir, Burcu Gölgedar ve Melike Güner gibi etkileyici kadın oyuncular bulunuyor. Ayrıca İsmail Demirci ve Feyyaz Duman gibi önemli erkek oyuncular da hikayede yer alacak.

Dizi, üniversitede tanışmış otuzlarında olan bir grup arkadaşın birbirinden farklı hayatlarını ve aşklarını ele alıyor. Güçlü kadın karakterleri özellikle de ekranda kadın izleyicilerin dikkatini çekecektir. Bu noktada Camdaki Kız dizisi zaten kadın izleyicilerin büyük bir çoğunluğunu kendisine bağladı. Bir Zamanlar Çukurova’nın da yine güçlü bir kadın izleyici grubu var.

İşte böyle iki önemli kadınlara hitap eden dizinin yanına rekabet için gelen Yalancılar ve Mumları için bir de geç başlama gibi bir strateji hatası yapılınca, işler beklenildiği gibi gitmeyebilir.

Sadakatsiz dizisi de BBC ile Medyapım ortaklığında ortaya çıktı. Ancak Sadakatsiz’in yayınlandığı Çarşamba akşamları kadınlara hitap eden güçlü bir yapım olmadığı için yeri çok sağlamlaştı.

Yalancılar ve Mumları dizisi için böyle bir ortam olmadığı ortada.

Medyapım’ın yönetim kurulu başkanı Fatih Aksoy, açıklamasında şunları söyledi: “Sadakatsiz’in ardından BBC ile birlikte yeniden kadın odaklı bir projede çalışmaktan gurur duyuyoruz. Yalancılar ve Mumları, kadınlar arasındaki güçlü arkadaşlığı esas alarak birbirlerini kardeş olarak benimsemiş dört kadının nefes kesici hikayesini anlatıyor. Yalancılar ve Mumları’nın da Sadakatsiz’in ulaştığı yerel ve uluslararası başarıya ulaşmasını umuyoruz.”

Fatih Aksoy’un da Fox TV’nin de beklentisi Sadakatsiz’in ulaştığı başarıya ulaşmak. Ancak bu o kadar da kolay olmayabilir. Bunun nedeni ise Camdaki Kız ve Bir Zamanlar Çukurova gibi kadın izleyicilere daha çok hitap eden iki dizinin varlığı olacaktır.