Ana sayfa Dizi Haberleri Ah Feride Ah! Ölümün böyle mi olacaktı? Yeşilçam’ın Feride’sinden sonra, Camdaki Kız’ın Feride’si de hiç unutulmayacak!

Ah Feride Ah! Ölümün böyle mi olacaktı? Yeşilçam’ın Feride’sinden sonra, Camdaki Kız’ın Feride’si de hiç unutulmayacak!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Türk sinemasının emektar oyuncularından usta isim Nur Sürer, ekranda adeta bir oyunculuk dersi verdi! Kanal D’nin Camdaki Kız dizisinin bu hafta ekrana gelen 63. bölümünde, herkesi şoke eden bir ölümle birlikte dizide Feride’ye sette Nur Sürer’e hüzünlü bir veda yaşandı!

Oyuncu ile birlikte kamera karşısına geçen genç meslektaşları, onu uğurlarken gözyaşlarına boğuldu. Sürer’in tüm ekibe, çalışma arkadaşlarına anne şefkati, abla sevgisi ile yaklaştığı setteki veda da hayli duygusal oldu. Dizinin yönetmeni Nadim Güç ile birlikte, kamera arkasındaki tüm ekibi de kucaklayan Nur Sürer, birlikte kamera karşısına geçtiği oyuncularla birlikte, Camdaki Kız setinin, yer aldığı tüm setlerden daha güzel olduğunun da altını çizdi.

Bu arada Camdaki Kız’ın izleyenleri için de Feride çok sürpriz bir şekilde hikayeye veda etti! Fragmanlarla Feride’nin öleceği zaten bir hafta önce belli olmuştu. Ancak intihar edeceğini kimse düşünmemişti!

Ah Feride Ah! Ölümün böyle mi olacaktı? Yeşilçam'ın Feride'sinden sonra, Camdaki Kız'ın Feride'si de hiç unutulmayacak! 19

Feride, Nalan’ın babası hakkında bazı şeyler öğrenmesiyle birlikte gerçeği açıklamak zorunda kaldı! Nalan’ın annesi Sema, dayısı tarafından tecavüze uğramıştı! Feride, okumak için İstanbul’a gelen kardeşine kucak açmış, ancak kızının ona tecavüz ettiğini, ancak Nalan doğduğunda öğrenmişti! Nalan’ın babası ile buluşmasında Feride, kendisini “Babanın en yakın arkadaşı Mehmet’im” diye tanıtan kardeşini saklandığı yerden görerek büyük şok yaşadı! Nalan, babasının öldüğünü, annesinin kendisine anlatmadığını düşünerek Feride’ye olan kızgınlığıyla bambaşka bir gerçeği öğrendi!

Ah Feride Ah! Ölümün böyle mi olacaktı? Yeşilçam'ın Feride'sinden sonra, Camdaki Kız'ın Feride'si de hiç unutulmayacak! 20

Sonunda gerçekleri itiraf eden Feride, üzerindeki büyük yükten de kurtuldu! Yıllarca Nalan’ın gerçeği öğrenmemesi için çabalayan Feride, hiç bir suçu günahı olmayan torunu Nalan’ın hayatını cehenneme çevirdiğini de onun haykırışlarıyla daha iyi anladı! Kızı Sema’nın doğum sırasında ölmesi ve bir tecavüz sonucu doğan Nalan’ı büyük baskı, acı, sevgisizlik ile büyütmenin pişmanlığını yaşayan Feride, ilk kez Nalan ile hiç bir şeyi saklamadan konuştu. Nalan ve Feride arasındaki bu konuşmadan sonra ikilinin birbirlerine sarılarak hıçkırıklar içinde ağlaması ise izleyenleri duygulandıran bir sahne oldu.

Ah Feride Ah! Ölümün böyle mi olacaktı? Yeşilçam'ın Feride'sinden sonra, Camdaki Kız'ın Feride'si de hiç unutulmayacak! 21

Feride, Nalan’a gerçeği itiraf ettikten sonra bu kez tüm ailenin gönlünü almak için oturdu sofraya. Konaktaki herkesin iyi ve güzel yanlarını tek tek sıralayan Feride’nin söyledikleri karşısında herkes şok oldu! Zira Feride, ilk kez iltifat ediyor ve her zamankinden çok farklı sevecen, ilgi ve şefkat dolu konuşmalar yapıyordu. Oysa Feride, intihar etmeye hazırlanıyor ve son gününde de Nalan’ı emanet edeceği aileyi bugüne kadar kırdığı için içten içe özür diliyordu!

Kendisinden hiç beklenmeyen tavırları ile iltifatlar ederek, bugüne kadar nemrut, ruhsuz hallerinden sıyrılmış bir Feride olarak konuştu. Yazdığı mektubu, yıllardın yanından ayrılmayan ve tüm acısına ortak olan Hafize’nin çantasına bıraktı önce. Bir mektup da Nalan’a yazmıştı. Odasına giderek uyuyan torununa son kez bakıp öptü. Sonra odasına çekildi. Feride’nin cansız bedenini sabah odasına giren emektarı Hafize buldu. Çığlıklar içinde bağırırken Nalan odaya koştu. Nalan’ın annesi bildiği anneannesinin öldüğüne inanamadığı ve şok geçirdiği hıçkırıkları konakta yankılanırken, herkes koşarak odaya girmeye başladı. Bu sırada, Feride’nin hayallerinde gördüğü ölen kızı Sema da sonunda özgür kalmış gibi konağın kapısından çıkıp gitti! Feride, kızının hayaletiyle kendisini bu dünyadan alıp giderken, Nalan’a da büyük bir acı bırakmıştı!

Ah Feride Ah! Ölümün böyle mi olacaktı? Yeşilçam'ın Feride'sinden sonra, Camdaki Kız'ın Feride'si de hiç unutulmayacak! 22

Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden biriydi Feride. Emel Sayın’ın oynadığı ve şarkısını seslendirdiği film, 1971 yılında çekilmişti. Feride filmi ve şarkısı, herkesin aklında yer etmiş bir kült yapım. Ekranın, Camdaki Kız’ın Feride’si de uzun yıllar hatırlanacak bir karakteri dönüştü usta oyuncu Nur Sürer’in oyunculuğunda! İzleyici için Feride her ne kadar hikayenin en sevimsiz ismi olsa da diziye kattığı anlam çok büyüktü! Bundan sonra Camdaki Kız’ın serüveninde Feride olmayacak ama hep bir boşluk da kalacak izleyicinin kalbinde!

Usta oyuncu Nur Sürer ise bu sayfayı kapatarak bambaşka bir karakterle yine ekrana dönecek! İzleyici onu Camdaki Kız’da hatırlamaya deam ederken Sürer, bir kaç hafta ara verdikten sonra Ocak ayının ortasında Aile dizisine başlayacak. Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya ile kamera karşısına geçecek olan usta oyuncu, Hülya isimli bir karaktere hayat verecek. Show TV için çekilecek olan dizi ile birlikte usta oyuncu ayrıca Berkun Oya’nın yeni dizisi Çocuk’ta da konuk oyuncu olarak yer alacak.

Ah Feride Ah! Ölümün böyle mi olacaktı? Yeşilçam'ın Feride'sinden sonra, Camdaki Kız'ın Feride'si de hiç unutulmayacak! 23

68 yaşındaki oyuncu, bugüne kadar Türk sinemasında pek çok yapımda ve ekranlarda da farklı dizilerde rol aldı. Her rolüyle konuşturan Sürer, Feride ile de ayrı bir yerde duracak izleyici için….