Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ahmet Kural ceza aldı, Sıla’dan ilk açıklama: Susmak iyi bir fikir değil

Ahmet Kural ceza aldı, Sıla’dan ilk açıklama: Susmak iyi bir fikir değil

tarafından ker_def

Sıla ve Ahmet Kural arasında geçen şiddet olayı bugün tarafların da katıldığı mahkemede karara bağlandı. Yılın davasında Ahmet Kural’a ceza geldi. Ahmet Kural’a verilen ceza kesinleştikten sonra daha önce aldığı 10 aylık hapis cezasının uygulanması gündeme geldi.

Kanal D ekranında yayınlanan 2. Sayfa programında Sıla’nın avukatı ve şarkıcının açıklamaları canlı yayında verildi. Sıla, yargının adil olduğunu düşündüğünü belirtti.

Ahmet Kural’a üç ayrı suçtan dolayı 16 ay 20 gün hapis cezası verildi. Bu durum üzerine açıklama yapan şarkıcı Sıla, karardan ötürü mutlu olduğunu ve adaletin kendisine güven verdiğini söyledi. İşte detaylarıyla Sıla ve avukatından gelen ilk açıklama…

2. Sayfa programında Sıla şu açıklamayı yaptı:

“Mutluyum, adalete teşekkür ediyorum. Tecelli etmiş olmsaı benim için ve bu pozisyona düşmüş, düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Çok zor ve travmatik bir dönemdi benim için. Bunun iddia olduğu söylendi, türlü iftiralara uğradım. Dünya kadar manipülasyon yapıldı.Bunların karşısında ne kadar da kuvvetli olsanız. Ne kadar ekonomik özgürlüğünüz elinizde de olsa, mesleğiniz altın bilezik gibi bileğinizde dursa da, çok kolay değil sağlam kalmak. Ama sahiden bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi bir fikir değil. Herkese biraz cesur olmayı, biraz yürekli olmayı salık veriyorum.”

Duruşma sonrası konuşan Sıla’nın avukatı şu ifadeleri kullandı:

“Karar sonrası açıklama yapan Sıla Gençoğlu’nun avukatı menfur bir hadise yaşandı. Hukuk yollarına başvurduk. Kural hakkında şikayetçi olduk. Bugün yargı son noktayı koydu. Kural’ın kasten yaralama, hakaret ve tehdit suçundan mahkum etti. Sanığa 16 ay 20 gün ceza verdi. Bu hapis cezasının ertelenmesine karar verdi. Uyuşturucudan almış olduğu 10 aylık hapis cezası da uygulanacak. Bu süreçte algı operasyonları ve manipülasyonlar yapıldı. Bir haber bültenine video sunuldu. Adli Tıp Kurumu raporu var dendi. Parayla alınan özel bir rapordu. Adli Tıp Kurumu başkanı bile resmi bir açıklama yaptı. Bazı basın kuruluşları bu manipülasyonlara alet oldular. Mahkeme karar verdiği için Sıla hanım konuşacak. Adil yargılamayı engellemeye çalıştılar ama Yüce Türk adaleti tecelli etti”