Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Ahsen Eroğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Ahsen Eroğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Ahsen Eroğlu, 27 Ekim 1994 tarihinde Çorlu’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Ahsen Eroğlu
Doğum Tarihi: 27 Ekim 1994
Doğum Yeri: Çorlu
Boyu: 1.65 m.
Kilosu:  49 kilo
Burcu: Akrep
Göz Rengi: Kahverengi
Instagram: https://www.instagram.com/ahseneroglu22/
Evcil Hayvanları: Kedisi var.

Ahsen Eroğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ailesi yurt dışında yaşıyor. Anne ve babası ona her konuda destek, güzel ilişkileri var. ‘Ben babamla günde neredeyse 25 kez konuşuyorum. Aile ilişkilerim hep sıkı ve güven vericiydi. Kendimi bildim bileli tüm aile fertlerim hep bir şeylerle meşgul ve bu çalışkanlık da kendi içinde bir disiplin getiriyor. Bu disiplini her şeyden önce ailemden aldığımı düşünüyorum.  Özellikle annem bu konuda bana her zaman örnek olmuştur. Bu düzene alıştığım için her işimi kendim görüyor, sorumluluklarımı daima yerine getiriyorum. Şanslıyım ki bu disiplin beni oyunculuk mesleğine biraz daha hazır hale getirdi. Çünkü sanatın her dalında olduğu gibi oyunculuk da ciddi bir disiplin gerektiriyor.”

Çocukluk yılları: Neşeli bir çocuktu; 10-12 yaşlarındayken evde kalabalığı yakaladığı her an, herkese koltuk numarası dağıtıyor, küçük gösteriler yapıyordu. “Oynadığım rollerin aksine komediye daha yatkınım, beni izleyenleri güldürmek hoşuma gidiyor. Bir süre sonra ayna karşısında mimiklerimle oynamaya başladım. Böylece yapmak istediklerimin arasına yeni bir şey daha eklenmiş oldu. İzmir’de okurken, oyunculuğun nasıl bir meslek olduğunu öğrenmek için film setlerinde gözlem yaptım. Sık sık oyunlar izledim, oyunculuk üzerine kitaplar okudum. Yurt içinde ve yurt dışında oyunculuk eğitimlerine katıldım. Kendimi geliştirerek ve acele etmeden  ilerledim, ilerliyorum.”

Eğitim hayatı:  Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Ayrıca, Sahne 3MOTA çatısı altında oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Ege Üniversitesi TV sayesinde medya sektörüne ilk adımını attı ve işin mutfağında bulunmak, oyunculuğa dair fikirlerinin gelişmesini sağladı. “Gerçekten yetenekli olup olmadığımı anlayana kadar kamera karşısına geçmekten kaçındım. Birkaç reklam işinden sonra ilk ciddi oyunculuk deneyimim geldi. Onu bir başka dizi takip etti. İçinde bulunmaktan çok keyif aldığım projelerle oyunculuk serüvenim devam ediyor.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2015 yılında ‘Bir Modern Habil Kabil Hikayesi’ adlı diziyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kuzgun’ dizisinde canlandırdığı ‘Kumru Cebeci’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Kendini olgunlaşmış, biraz daha tecrübe edinmiş ama içindeki heyecanı hiç kaybetmemiş genç bir kadın gibi hissediyor. “Bu genç kadını kaybetmeden, mesleğimde ve tutkularımda ilerlemek için elimden geleni yapıyorum.”

Hayran olduğu kişi: En çok beğendiği Türk oyuncular, Fikret Kuşkan ve Zerrin Tekindor. “Fikret Kuşkan, izlerken ağzından ne çıkacak diye merak ettiğim oyunculardan. Zerrin Tekindor da idollerimden biri. Yurtdışında ise  Meryl Streep demeyen yoktur sanırım ve ben de o furyaya katılıyorum.”

Hayata bakışı: Şöhret hayatını değiştirmedi. “Gerek 12 yıllık voleybol kariyerimde gerek akademik geçmişimde başarı ve buna bağlı popülarite hep vardı. Başarılı olmak ve onun getirdiği popülerlik beni o zaman da değiştiremedi, şimdi de. Yani olduğum gibiyim. Sevimli ve güzel olmak yerine saygı duyulan, etkileyici biri olmayı tercih ederim. Ne yaparsam yapayım en iyiye ulaşana kadar durmayan bir yapım var. Oyunculuğa başladıktan sonra değişen tek şey yolda yürürken insanlarla tatlı tatlı bakışmak veya vakit varsa sohbet etmek.”

İş hayatına bakışı:  Oyunculuğun hayatına sürekli bir yenilik, canlılık ve ışıltı getirdiğini düşünüyor. “Mesleğim, insanı dinç ve sağlıklı kılıyor. Olmazsa olmaz ama zor tarafı ise bir süre sonra hazdan kopuyorsunuz, girdiğiniz her ortamda gözlem yapmak; izlediğiniz her oyunda, filmde veya dizide bir ilham aramak keyif almayı imkansız hale getirebiliyor. Bir nevi insanların kafa dağıtmak için yaptığı aktiviteler bizim mesleğimizin bir parçası.”

Ahsen Eroğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kariyer planı: Delilik sınırında karakterleri oynamak ilgisini çekiyor. İlerleyen zamanlarda tiyatro sahnesinde de var olmak istiyor. “Tiyatro en büyük arzum ve aynı zamanda en büyük korkum. İlk fırsatta yapmayı çok istiyorum. Ümit Çırak ile birlikte hazırlanıyoruz tiyatro projelerine. İçimdeki enerjinin patlamayı beklediği yer tiyatro sahnesi.”

İlk audition’ını hatırlıyor mu? “Hızlı kararlar almamız gereken bir iş yapıyoruz. Karakter analizi ve audition metni geldiğinde hemen analiz edip o role girmek gerekiyor. Sabah gelen audition’a bir gün boyunca aralıksız çalıştım. Gecenin bir yarısı menajerimle birlikte çektik. Hunharca ağlamam istenmişti. Kayda girdik ve tüm gücümle odaklanıp ağladım. Çıktıktan sonrasını hatırlamıyorum.”
 
Bugüne kadar sette yaptığı en komik hata nedir? “Tüm ekip hazır ve kayıttayız. Yürümeye başladım. Partnerime bir adım kala yere kapaklandım. Kimse ‘kestik’ demedi. Ben de oyunu yerde vermeye devam ettim. Sahneyi kaydettik. Rol arkadaşım muhteşem bir ciddiyetle oynadı. Neden kesmediklerini sonradan anladım. Başından beri kadraj dışıymışım.”

Hobisi: Dört yaşından beri çizim yapıyor. Kendisini oyunculuktan sonra en yakın hissettiği alan resim. “Sanatın birçok koluna ilgim var. Özellikle resim tutkum çok ön planda.  Tarzım her geçen dakika evriliyor. Yakın zamanda teknoloji ve yapay zeka gibi konuları takip eder oldum, özellikle resim sanatının gelecekte nereye evrilebileceğiyle ilgili büyük merak içindeyim. Bu nedenle de aslında günümüzde yaşayan ve üreten ressamlarla çok fazla haşır neşir olmaya başladım. Sosyal medyada geçirdiğim zamanın yüzde 90’ı sanat hesaplarını, yeni tabloları ve teknikleri keşfetmekle geçiyor. Her incelediğim eser gözümü biraz daha geliştiriyor ve henüz oturmamış olsa da gelecekteki tarzımı biraz daha şekillendiriyor. Evde çok bulunamadığımdan kağıt veya tuvale çizmeyi özlesem de daha çok tablet üzerinde dijital çizimler üretiyorum. Ayaklar ve eller, mood’ları yansıtan uzuvlar, deforme olmuş bedenler, aykırı renkler ve Matisse’in tarzına yakın çalışmalar bu ara parmaklarımın arasından geçiyor.”

Gelecek Hayali: Oyunculuk alanında sürekli gelişim gösterme hedefinin yanı sıra, en yakın hedeflerinden bir tanesi de ürettiği eserlerden bir sergi açmak ve iyi bir portfolyo hazırlayarak eğer başarabilirse Royal Art Academy’de resim üzerine yüksek lisans yapmak. “ Uzay çağını da görmüş ve ona ayak uydurabilmiş bir oyuncu olarak hatırlanmak isterim. Gelecekte bizi neler beklediğini çok merak ediyorum. Dünyanın çevre sorunlarıyla yakından ilgileniyorum. Bir eğitimci olmak istiyorum. Sanatı, sporu, bilimi ve çevreciliği birleştiren bir okul açma hayalim var.”

Kaygıları:  Çevre sorunlarıyla yakından ilgili ve bu konuda çok duyarlı. “Yaşadığımız çağda doğup büyüyen herhangi bir insanın çevre sorunlarını görmezden gelmesine aklım ermiyor. Her şeyden önce plastik kullanımını hayatımdan neredeyse tamamen çıkardım. WWF gibi kuruluşların tüm etkinliklerini takip ediyor ve çoğu zaman satın aldığım giysileri  geri dönüştürülebilir malzemelerden seçiyorum. Yemek artıklarını heba etmiyor, elimden geldiğince saksı çiçeklerimin topraklarına ekliyorum. İsraftan yana olmayan bir hayat benimsemeye çalışıyor ve en azından herkesin bu konudaki haberleri takip ederek bilinçlenmesini istiyorum.”

Formunu nasıl koruyor? Spor, hayatının ayrılmaz bir parçası. Uzun zaman profesyonel voleybol oynadı. “Hayattaki tutkularım arttıkça zamanla voleybol dünyasından istemeden de olsa kopmak zorunda kaldım. Ancak spor hiçbir zaman hayatımdan çıkmadı, benim için bir yaşam tarzı ve çocukluğumdan beri haşır neşir olduğum bir alan.  İki yıl kadar 5K ve 15K koşu yarışlarına katıldım. Setten kaçta dönersem döneyim rutin hareketlerimi tamamlamadan yatağa girmedim. Çok yoğun bir tempoyla çalışsam dahi her boş anımı hareket ederek geçirmeye çalışıyor, daha çok evde pilates yapıyorum.”

Ahsen Eroğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kimlere hayranlık duyar? Dönemine verdiği ilham ve doğallığıyla Audrey Hepburn’e karşı büyük hayranlığı var. Ayrıca, özellikle disiplinli yaratıcılığıyla Michael Jackson’ın da en büyük hayranlarından bir tanesi.

Evde ne yapar? Evde olduğu zamanlarda sahiplendiği kedisi Maggie ile vakit geçirmeyi seviyor. “Maggie hayatımda çiçek gibi açtı. Bir de evim botanik bahçe gibi, bitkilerle zaman geçirince yüzüm gülüyor resmen. Patates ektim, hepsini topladım minik  minik. Domateslerim var şimdi saksıda, onların olgunlaşmasını bekliyorum.”

Hangi dizileri takip eder? ‘The Handmaid’s Tale’, ‘Sense8’, ‘ The Crown’ ve ‘Rick and Morty’ takip ettiği dizilerden bazıları.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Menajerimi Ara / Dicle

2019 -Kuzgun / Kumru Cebeci

2018 -İstanbullu Gelin/ Yaz

2017 -Kızlarım İçin / Suna

2016/2017-Anne / Duru Güneş

2016 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem / Meleki Hatun

2015 – Modern Habil Kabil / Zehra

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Titanyum/ Friend (Kısa Film)

2018- Zomerbroeders / Burcu (TV Filmi)

2019- Aylin/ Aylin  (Kısa Film)

2020- Sardunya/ Gizem

2020- Last Hours of Eve / 27 (Kısa Film)